Πολιτική|21.10.2021 19:23

Παπανδρέου - Ανδρουλάκης: Τι είπαν σε τετ α τετ για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Newsroom

Ολιγόλεπτη συνάντηση είχαν στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Οι δύο άνδρες καθώς επισημοποίησαν την υποψηφιότητά τους για την προεδρία του κόμματος, καταθέτοντας στα γραφεία τις υπογραφές που συγκέντρωσαν, είχαν τυχαία συνάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έμπαινε στα γραφεία συνάντησε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έβγαινε και συνομίλησαν για λίγη ώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διάλογος έγινε σε πολύ θετικό κλίμα με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν ευχές «καλή επιτυχία», ενώ μίλησαν για έναν καθαρό αγώνα και τόνισαν ότι η παράταξη θα πρέπει να παραμείνει πάνω από τα πρόσωπα

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, νωρίτερα κατέθεσε 20.000 υπογραφές μελών και φίλων της παράταξης ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε 83 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και επεσήμανε ότι έχει συγκεντρώσει και υπογραφές από περισσότερα από 20.000 μέλη και φίλους του κόμματος.

Eurokinissi
Eurokinissi

Η ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη για την υποψηφιότητά του - «Ώρα για πολιτική αντεπίθεση»

«Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας.

Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά στο μέλλον της παράταξης και της χώρας.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται.

Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης.

Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων.

Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη.

Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του.

Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!»

Eurokinissi

Γιώργος Παπανδρέου: Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του  - Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή

Με μήνυμά του από το «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου» ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή».

Στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη και να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά».

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξηγώντας του λόγους της υποψηφιότητάς του,  σημειώνεται ότι «θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή, πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων, καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης».
Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός συνόψισε το πολιτικό του στίγμα και όραμα αναφέροντας ότι στόχος είναι το ΚΙΝΑΛ να γίνει «παράταξη ικανή για να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση».

Eurokinissi

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 3.407 κρούσματα σήμερα, 34 θάνατοι, 347 διασωληνωμένοι

Δίπλωμα οδήγησης από τα 17: Το νέο θεσμικό πλαίσιο στη Βουλή

Προσοχή στη νέα απάτη: Έτσι «αδειάζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς

Τουρκία: Σε ελεύθερη πτώση η λίρα - Η τουρκική Κεντρική Τράπεζα σόκαρε τους επενδυτές

Πετρούνιας: Αναδίπλωση για #metoo - «Ξεκάθαρη στήριξη σε όποιον έχει υποστεί βία»

Γιώργος ΠαπανδρέουεκλογέςΚΙΝΑΛΠΑΣΟΚ