Πολιτική|21.10.2021 22:37

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Σεβασμός κυριαρχίας και Διεθνούς Δικαίου για συνθήκες ειρήνης

Newsroom

Σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Ακάρ στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Παναγιωτόπουλος: Απαιτούνται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας.

Τόνισε, δε, τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, κατά τη διμερή συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα άμυνας και ασφάλειας, ενώ ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι αναμένει την ελληνική αντιπροσωπία για την τέταρτη συνάντηση των στρατιωτικών επιτροπών Ελλάδας-Τουρκίας στην Άγκυρα για συζήτηση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 3.407 κρούσματα σήμερα, 34 θάνατοι, 347 διασωληνωμένοι

Δίπλωμα οδήγησης από τα 17: Το νέο θεσμικό πλαίσιο στη Βουλή

Προσοχή στη νέα απάτη: Έτσι «αδειάζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς

Τουρκία: Σε ελεύθερη πτώση η λίρα - Η τουρκική Κεντρική Τράπεζα σόκαρε τους επενδυτές

Πετρούνιας: Αναδίπλωση για #metoo - «Ξεκάθαρη στήριξη σε όποιον έχει υποστεί βία»

Τουρκίαυπουργείο Εθνικής ΆμυναςελληνοτουρκικάΧουλούσι ΑκάρΝίκος Παναγιωτόπουλος