Πολιτική|08.11.2021 14:00

Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση Τσίπρα για τη δραματική κατάσταση στο Ιπποκράτειο

Τίμος Φακαλής

Με τον διοικητή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στον χώρο τη Δευτέρα.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για τη δύσκολη εφημερία που είχαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, 4 ασθενείς είναι εκτός ΜΕΘ και νοσηλεύονται και παιδιά.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους διευθυντές των παθολογικών κλινικών και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

«Ρατσιστικό να μιλάει η κυβέρνηση για πανδημία των ανεμβολιαστων. Δίνει λάθος μηνύματα η κυβέρνηση. Έκανε έκκληση για για να κάνουν την δείκτη δόση οι πολίτες. Το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται έχει αυξηθεί στο 20%. Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να ελέγξει την πανδημία ας φύγει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη.

«Ήρθα πάλι σε κρασάρισμα του συστήματος και ήρθα να σας ενθαρρύνω ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τσίπρα μπαίνοντας στη σύσκεψη με τους διευθυντές των παθολογικών Κλινικων του Ιπποκράτειου. Είναι αδιανόητο να λέμε ότι εμβολιασμένοι είναι ελεύθεροι και δεν πρέπει να προσέχουν», συμπλήρωσε.

Ο διοικητής του νοσοκομείου είπε επίσης πως περιμένουν να υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια είτε σε αυτό το νοσοκομείο είτε σε άλλο για τους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Όπως αναφέρουν υγειονομικοί η Θεσσαλονίκη ήδη αντιμετωπίζει ασφυκτική πίεση σε αρκετά νοσοκομεία της ενώ χαρακτηριστικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής είχαν καταγραφεί 30 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με 7 ασθενείς με κορονοϊό να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Αλέξης ΤσίπραςΚορονοϊόςΙπποκράτειο ΝοσοκομείοΘεσσαλονίκη