Πολιτική|08.11.2021 17:29

Δένδιας - Λαβρόφ: Επικοινωνία ενόψει συνάντησης Μητσοτάκη με Πούτιν

Newsroom

Εκτεταμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο υπουργών Εξωτερικών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα για τη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 8 Δεκεμβρίου, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν στη Μόσχα

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Μόσχα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN στη ρωσική πρωτεύουσα, Θανάσης Αυγερινός, οριστικοποιείται ο προγραμματισμός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Πούτιν και τον ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Αθήνα και Μόσχα βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εντατικές διαβουλεύσεις για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες την ώρα που η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ώρα που η σοβαρή ενεργειακή κρίση πλήττει ήδη τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ατζέντα να περιλαμβάνει επίσης την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη. 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκος ΔένδιαςΣεργκέι ΛαβρόφΒλαντίμιρ ΠούτινΡωσία