Πολιτική|08.11.2021 18:14

ΣΥΡΙΖΑ για Βόρεια Μακεδονία: Η κυβέρνηση δεν είναι επικίνδυνη μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την εξωτερική πολιτική

Newsroom

Απάντηση έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιάννη Οικονόμου ο οποίος, κατά την ενημέρωση των συντακτών τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία μετά την παραίτηση Ζάεφ.  

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι «ο κ Μητσοτάκης δια του εκπροσώπου του αντί να στείλει σαφές μήνυμα στήριξης της Συμφωνίας, κομπάζει ότι δήθεν δικαιώνεται», και καταλήγει στο ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τελικά επικίνδυνη μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την εξωτερική πολιτική της χώρας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια περίοδο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης Ζάεφ που αποδέχθηκε την αλλαγή της Συνταγματικής ονομασίας στη Βόρεια Μακεδονία και ενώ οι ομοϊδεάτες του, αυτοί του VMRO, απειλούν να επαναφέρουν το Μακεδονία σκέτο και τον αλυτρωτισμό, ο κ Μητσοτάκης δια του εκπροσώπου του αντί να στείλει σαφές μήνυμα στήριξης της Συμφωνίας, κομπάζει ότι δήθεν δικαιώνεται που εδώ και δύο χρόνια την υπονόμευσε, με τη μη κύρωση των Μνημονίων. Ποιών μνημονίων; Αυτών που διασφαλίζουν ότι ο εναέριος χώρος της γείτονος θα επιτηρείται από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τελικά επικίνδυνη μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την εξωτερική πολιτική της χώρας

Οικονόμου: Η κυβέρνηση δε θα αναμιχθεί

Νωρίτερα τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου, κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου είχε αναφέρει σχετικά «οπως καταλαβαίνετε η κυβέρνηση δε θα αναμιχθεί στις εξελίξεις στη Β Μακεδονία. Η επιλογή να μην ακυρώσουμε τα μνημόνια αποδείχθηκε σωστή».

Γιάννης ΟικονόμουΣΥΡΙΖΑΒόρεια ΜακεδονίακυβέρνησηΣυμφωνία των ΠρεσπώνΖόραν Ζάεφ