Πολιτική|09.11.2021 11:55

Live streaming η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ

Newsroom

Με φόντο τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και τα νέα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας διαμήνυσε πως η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε νέο lockdown, ενώ απηύθυνε έκκληση για μαζικό εμβολιασμό, κάνοντας αναφορά στην τρίτη δόση εμβολιου.

Κορονοϊός: Οι 4 άξονες της κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας – Τι είπε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε 4 άξονες της στρατηγικής της κυβέρνησης:

  • Δεν θα υπάρξει lockdown στην χώρα . Όσοι έχουν θωρακιστεί δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς. 
  • Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με πολλά τεστ. Χρήσιμο εργαλείο τα τεστ για να έχουμε επιδημιολογική εικόνα της χώρας. 
  • Τρίτη επιλογή η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ, ειδικά στις περιφέρειες. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, είπε, για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο σύστημα υγείας της χώρας. Εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός Υγείας έχει την εξουσιοδότηση από μένα για να καλυφθούν τα κενά. 
  • Και τέλος, τέταρτη επιλογή είναι η συνέχιση της προσπάθειας της ενίσχυσης των εμβολιασμών. Η προσπάθεια θα λήξει με τον εμβολιασμό. Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα κύμα εμβολιασμών.

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι πιο αυστηρά σε σχέση με άλλες χώρες, είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Κάλεσε τους βουλευτές να μεταφέρουν στις περιφέρειές τους ότι η πανδημία χτυπάει πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Κάθε μέρα χάνονται δεκάδες ζωές αχρείαστα», σημείωσε.

«Βρισκόμαστε απέναντι σε ένα τέταρτο ισχυρό κύμα, ένα κύμα το οποίο δυστυχώς επιφέρει και απώλειες στη χώρα μας. Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για ένα κύμα με διαφορετικά χαρακτηριστικά καθώς το εμβόλιο που έχουμε στη διάθεσή μας, κάνει τη διαφορά, είναι αυτό το οποίο αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση μεταξύ των πολλών μολύνσεων με τις βαριές νοσηλείες. Είναι αυτό που δίνει περιθώρια καλύτερης διατάξεις του εθνικού συστήματος υγείας είναι αυτό που αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία  να λειτουργεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και συνεχίζοντας την ομιλία του στη συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Κάθε ημέρα, επικοινωνιακά, θέλω να σας ζητήσω να μεταφέρετε στις περιφέρειες σας ότι η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Κάθε ημέρα χάνονται αχρείαστα συνάνθρωποι μας. Η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας, στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου και του ιερέα που θα πρέπει να διδάξει την πίστη στη ζωή. Είναι καιρός να γίνουμε εμείς οι φύλακες της υγείας μας και της υγείας των γύρω μας. Αυτό που με πληγώνει περισσότερο είναι ο λάθος πόνος και ο λάθος θάνατος».

Τρίτη δόση εμβολίου – Μητσοτάκης: Θα κλείσει τις ρωγμές στο τείχος ανοσίας

«Η τρίτη δόση εμβολίου θα κλείσει τις οποίες ρωγμές ανοίγονται στο τείχος ανοσίας και θέλω να επαναλάβω ακόμη μία φορά ότι τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πόσο απαραίτητη είναι η τρίτη αναμνηστική δώσει ειδικά σε συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι σημαντικό οι συμπολίτες μας που έκαναν την πρώτη και την δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη γιατί θα ενισχύσουν συνολικά την ανοσία μας και θα μειώσουν την επιβάρυνση στο ΕΣΥ. πιστεύω ότι η κοινωνία ανταποκρίνεται θετικά στις πρόσφατες οδηγίες της πολιτείας. αυτό το αποδεικνύουν οι σχεδόν 100.000 ελέγχει οι οποίοι έγιναν τις τελευταίες ημέρες όμως καμία κρατική κινητοποίηση δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα χωρίς την προσωπική ευαισθητοποίηση και αυτή είναι που πρέπει να επιστρατεύσουμε ξανά».

Μητσοτάκης: Υγιειονομικός εθνικός σαμποτέρ ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Συναντάμε την λαϊκίστικη μηδενιστική και σπασμωδική αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχα τονίσει και παλαιότερα ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτισμικό, ηθικό, αξιακό, αισθητικό και πολιτικό χάσμα. Και δυστυχώς η εκτίμησή μου εκείνη δικαιώνεται κάθε μέρα. Πρόκειται για το κόμμα του ψέματος που λέει όχι σε όλα κενές το τίποτα. Και εξελίσσεται σε υγιειονομικό εθνικό σαμποτέρ».

Κοινοβουλευτική Ομάδατρίτη δόση εμβολίουlockdownΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚορονοϊόςνέα μέτρα