Νέα μέτρα: Παράθυρο Πλεύρη για κλιμάκωση των περιορισμών για ανεμβολίαστους
NewsroomΟ Θάνος Πλεύρης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, ανέφερε ότι, αν χρειαστεί, υπάρχει περίπτωση κλιμάκωσης των μέτρων για ανεμβολίαστους πολίτες. «Αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλεγεί και η Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός υγείας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Όσον αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, ο υπουργός υγείας τόνισε ότι, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασιστεί, «θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τούς επιβάλεις», και διερωτήθηκε: «Ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;».
Δε θα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι ανεμβολίαστοι επικουρικοί
Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή, ο υπουργός υγείας διευκρίνισε ότι δε θα ανανεωθεί η σύμβαση όσων είναι επικουρικό προσωπικό, ενώ οι υπόλοιποι θα εξακολουθήσουν να μην πληρώνονται. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι οι σύλλογοι γιατρών των νοσοκομείων πιέζουν για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους.
Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης επεσήμανε ότι υπάρχει πλήρης συνεργασία, το τελευταίο διάστημα, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές συμμετέχουν στο ΕΣΥ με το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ που έχουν διαθέσιμες.
- «Άπιαστο όνειρο» για τον Τραμπ η συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ: «Όχι» από Ελλάδα και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ
- «Το "παιδί" έχει όνομα, Κλεομένης»: Έρχονται στοιχεία που θα «ρίξουν φως» στη δολοφονία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ
- Απεργία των ταξί από την Τρίτη έως και την Παρασκευή στην Αττική
- Έξι χρόνια από τον εφιαλτικό Μάρτη - «γδάρτη» που χάθηκε μία Καλαμάτα και κυκλοφορούσαμε με άδεια μέσω sms