Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Τα μηνύματα Μητσοτάκη, Δένδια, Παναγιωτόπουλου
NewsroomΑνήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, δηλαδή την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975. «Οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν με αυταπάρνηση την πατρίδα σε όλα τα μέτωπα. Ακούραστοι φρουροί της εθνικής ασφάλειας, αλλά και προστάτες της καθημερινής ευημερίας των πολιτών. Η αφοσίωσή σας στο εθνικό καθήκον μας γεμίζει υπερηφάνεια! Σας ευχαριστούμε!» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με αφορμή τη σημερινή (21.11.2021) Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εύχεται χρόνια πολλά σε στελέχη και στρατεύσιμους, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Όπως επισημαίνει ο Νίκος Δένδιας, για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Twitter: «Με τη δική σας αφοσίωση στο καθήκον και με την ενότητα του λαού μας η Ελλάδα υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα, τα εθνικά της συμφέροντα και το πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Αξιών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» τονίζει στο μήνυμά του. Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Εξωτερικών παραθέτει φωτογραφία από τη δική του στρατιωτική θητεία στις ένοπλες δυνάμεις ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός.
«Η 21η Νοεμβρίου είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Γιορτάζουμε τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Ημέρα των #Ενόπλων_Δυνάμεων, που αποτελούν τους διαχρονικούς προστάτες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Ζήτω οι #Ένοπλες_Δυνάμεις! Ζήτω το #Έθνος!», αναφέρει ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
- Φωτιά στον Μαραθόκαμπο: Η στιγμή που ακούγονται εκρήξεις από το παλιό πεδίο βολής
- Σούπερ μάρκετ: «Κλείδωσε» η λίστα για μείωση τιμών - Ποια προϊόντα αφορά
- Αγία Παρασκευή: Συνελήφθη ο σύζυγος γνωστής παρουσιάστριας - Τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία
- Χαμός στο MLS: Μικρός φίλαθλος… μπούκαρε στο γήπεδο και διέκοψε το ματς