Πολιτική|22.11.2021 17:21

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εσείς μάς βάλατε στα μνημόνια

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόκκινο χτύπησε το θερμόμετρο στη Βουλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώνει τους τόνους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έβαλε τη χώρα στη Μνημόνια, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια εσείς καταστρέψατε την οικονομία ειδικά το πρώτο εξάμηνο του 2015 παρέα με τον κύριο Βαρουφάκη», είπε αρχικά με τον Πρόεδρο της Βουλής να προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη στην Ολομέλεια. Ενόσω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν από τα έδρανά τους ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε:

« Καταλαβαίνω πόσο επώδυνη ήτανε η κωλοτούμπα του Ιούλη του 2015. Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα το πρόβλημα είναι ότι το πλήρωσε η χώρα και η μεσαία τάξη η οποία υπερφορολογήσατε».  Και συνέχισε κάτω από  τις έντονες αντιδράσεις: «Αυτά σας απαντάμε κάθε φορά που μας λέτε με στόμφο πως αγωνιστήκατε».

Είστε ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός

Λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον μηδενισμό του φόρου μεταβίβασης περιουσίας. Τον κατηγόρησε ότι διαστρέβλωσε τη ρύθμιση, η οποία ορίζει ότι για ποσά μέχρι 700.000 ευρώ δεν θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση κι όχι μόνο για ποσά 700.000 ευρώ, που σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είπε ο κ. Τσίπρας.

«Είστε ψεύτης και ψεύτης θα παραμείνετε. Διαστρεβλώνετε κατά τέτοιο τρόπο μία πραγματική πολιτική επιλογή. Τα παλιά χούγια δεν ξεχνιούνται και φοβάμαι ότι η αντιπολίτευση δυστυχώς δε σας ωρίμασε. Και μπορεί το 2014 είχατε  τον ενθουσιασμό, τώρα είστε ένας τέως  αποτυχημένος πρωθυπουργός καταγεγραμμένος στη συνείδηση του λαού, ο όποιος κυβέρνησε τέσσερα χρόνια και έχασε τρεις εκλογές». 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςμνημόνιαΒουλή