Πολιτική|23.11.2021 07:21

ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίδραση της Κουμουνδούρου στο «μας βάλατε στα μνημόνια» του Μητσοτάκη προς τον Τσίπρα

Βούλα Κεχαγιά

Ως έλλειψη ψυχραιμίας και εκνευρισμό ερμηνεύει η Κουμουνδούρου την “έκρηξη” του πρωθυπουργού κατά τη χθεσινή του τριτολογία στη Βουλή με αντικείμενο την ακρίβεια, όταν ευθέως υποστήριξε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έβαλε τη χώρα στα μνημόνια.  “Μάς κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας” ήταν το δηκτικό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα με τον Νάσο Ηλιόπουλο να ομιλεί για σκληρή αυτοκριτική από τον κ. Μητσοτάκη θυμίζοντας τη φράση του: “Σάς καλώ να γυρίσετε την πλάτη σε κάθε τσαρλατάνο”.

Πώς αποτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης εκτέθηκε πολιτικά επιμένοντας ότι η ακρίβεια στη χώρα μας είναι παροδική την ώρα που η επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Λαγκάρντ εμφανίζεται πεποισμένη ότι δεν πρόκειται  για ένα πρόσκαιρο φαινόμενο. Παράλληλα πιστεύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης επικαλούμενος στοιχεία για την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών το 2021 κατά 7%, επιλέγοντας να συγκρίνει το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς  με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 δηλαδή ενώ η χώρα βρισκόταν σε απόλυτο lockdown έχασε μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι μόλις και μετά βίας βγάζουν το μήνα.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το στοιχείο εκείνο που έβγαλε εκτός εαυτού τον πρωθυπουργό σε σημείο να αποκαλέσει τρεις φορές συνεχόμενα και με ένταση “ψεύτη” τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η αναφορά Τσίπρα πως ως αυριανός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη να διαφυλάσσει το δημόσιο χρήμα. “Δεν απειλώ κανέναν ούτε επενδυτή ούτε υπηρεσιακό παράγοντα, αλλά έχω ευθύνη ως σημερινός αρχηγός και ως αυριανός πρωθυπουργός όταν κατασπαταλείται το δημόσιο χρήμα όταν προχωράτε σε εξοπλιστικά προγράμματα που αυξάνουν το κόστος 1 δισεκατομμύριο ευρώ,  έχω ευθύνη να είμαι εδώ και να σάς καταγγέλλω στον ελληνικό λαό που θα είναι ο τελικός μας κριτής. Και κοντοζυγώνει η ώρα” είπε κλείνοντας τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Την αντίδραση του πρωθυπουργού σχολίασε σκωπτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος λέγοντας: “Μόλις ο κ. Μητσοτάκης άκουσε από τον κ. Τσίπρα ότι ως αυριανός πρωθυπουργός έχει ευθύνη να υπερασπιστεί και να ελέγξει το δημόσιο χρήμα, την εκποίηση της ΔΕΗ και τη σκανδαλώδη υπερκοστολόγησης εξοπλιστικών προγραμμάτων, μάλλον έχασε τη ψυχραιμία του και έφθασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια. Αμέσως μετά ο ίδιος άνθρωπος είχε και το θράσος να τον αποκαλέσει ψεύτη. Όσο ζορίζεται τόσο θα τα χάνει”.

Όμως και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην επίθεση που δέχτηκε από τον πρωθυπουργό αυτή τη φορά από τα social media αφού δεν είχε τη δυνατότητα τριτολογίας: “Ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να πει στην τριτολογία του “εσείς μας βάλατε στα μνημόνια”! Αντίστοιχα, πιστεύει ότι η ακρίβεια δεν πλήττει τους πολίτες και ότι η πανδημία δεν τούς ξέφυγε. Μάς κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της ιστορίας”.

ΒουλήΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης Τσίπρας