Πολιτική|30.11.2021 07:50

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει τις περιοδείες ο Τσίπρας - Πότε αναμένονται οι συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Βούλα Κεχαγιά

Η Κοζάνη είναι ο επόμενος σταθμός των προσυνεδριακών περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την εκεί επίσκεψη του πρωθυπουργού που συνοδεύτηκε και από έντονες διαμαρτυρίες. Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές του με κοινωνικούς φορείς σε μία προσπάθεια συντονισμού και από κοινού ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη και θα έχει συναντήσεις με εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για την εκχώρηση του 17% της ΔΕΗ σε ιδιώτες αλλά και για το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της κυβέρνησης.

Το πρόγραμμά του στη διάρκεια της εβδομάδας λένε πηγές της Κουμουνδούρου θα είναι αρκετά πυκνό κι ως εκ τούτου εκτιμάται πως οι επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25) θα γίνουν πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα κι αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο “κοινωνικός κύκλος” των συναντήσεων για την πανδημική κρίση. Στόχος είναι άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας να μεταφέρει στις συναντήσεις του τα αιτήματα αλλά και τις προτάσεις των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους οποίους θα συναντηθεί άμεσα.

Τα τηλεφωνήματα για ραντεβού ξεκίνησαν χθες και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με τον κλάδο των υγειονομικών, δηλαδή εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ αλλά και της ΕΙΝΑΠ που έχουν πλήρη και σαφή εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης. Θα ακολουθήσουν επαφές με εκπαιδευτικούς -καθώς στα σχολεία τα περισσότερα τμήματα λειτουργούν με 29 μαθητές- και εργαζόμενους που κλάδους που είναι σαφώς πιο εκτεθειμένοι στον κορονοϊό. Ο κύκλος περιλαμβάνει και συναντήσεις με δημάρχους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανακαταθέτει την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” μία τροπολογία που απέρριψε η ΝΔ υποστηρίζοντας πως επρόκειτο να συστήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ενδοοικογενειακή βία. “Σήμερα μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σ’ ένα έτος. Δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες όταν βιώνουμε με δραματικό τρόπο, καθημερινά πλέον, τα αποτελέσματα της έμφυλης βίας” σημειώνει. Καταλήγει δε τονίζοντας πως περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καθώς “δεν αρκεί ο υποτροπιασμός και η οργή, είναι η ώρα της δράσης και ήδη έχουμε αργήσει”.

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία