Πολιτική|30.11.2021 16:43

Άδωνις Γεωργιάδης: Αναγκαία η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δύσκολη αλλά αναγκαία χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών (σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ). Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, το εθνικός καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος και «εκεί κρίνεται η πραγματική αγάπη του καθενός για πατρίδα και όχι αυτή που βολεύει για να παίρνει ψήφους». « Πιστεύει κανείς ότι είναι πολιτικά εύκολη ή βολική για τον πρωθυπουργό; Ή έχουμε πρωθυπουργό που για περίεργους λόγους θέλει να χάνει ψήφους και να γίνεται δυσάρεστος; Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολη απόφαση είναι πολιτικά. Όσοι όμως έχουμε αίσθηση στοιχειώδη του πατριωτισμού και της ανθρωπιάς, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι περίπου μονόδρομος», τόνισε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο lockdown

Επαναλαμβάνοντας τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη νόσηση των ατόμων άνω των 60 ετών σημείωσε ότι ναι μεν η κυβέρνηση έδωσε χρόνο για να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι, ωστόσο σημαντική μερίδα πολιτών παραμένουν ανεμβολίαστοι. « Δύο δρόμους έχει η ζωή: ο ένας, ο εύκολος, για την κυβέρνηση δεν εμβολιάζονται και κάποιοι θα πεθάνουν. Πολιτικά εύκολη οδός αλλά απολύτως ανήθικη. Ο άλλος δρόμος είναι να γίνει προσωρινά δυσάρεστος αλλά θα ξέρω ότι έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους από το θάνατο και χιλιάδες οικογένειες από το πένθος, το ΕΣΥ από ανυπέρβλητη πίεση που προκαλεί η πανδημία και η επιμονή να μην εμβολιάζονται», σημείωσε.

Παράλληλα, κοιτώντας προς τα έδρανα της αντιπολίτευση υποστήριξε : «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο lockdown, κατάρρευση του ΕΣΥ. Τώρα θα φανεί ποιος αγαπά τη πατρίδα και ποιος όχι και ποιος για να παίρνει δύσκολες αποφάσεις και ποιος για τις ψήφους».

υπουργείο ΑνάπτυξηςΚορονοϊόςυποχρεωτικός εμβολιασμόςΆδωνις Γεωργιάδηςνέα μέτρα