Πολιτική|07.12.2021 07:47

Στο Ισραήλ ο Μητσοτάκης για την τριμερή

Newsroom

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Στις 11:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Naftali Bennett.

Στις 12:30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο. Θα ακολουθήσει η τριμερής συνάντηση κορυφής.

Στις 15:00 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Isaac Herzog, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η ατζέντα της τριμερούς

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν και οι κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή, με φόντο και την εσωτερική οικονομική κρίση που έχει να αντιμετωπίσει ο Ταγίπ Ερντογάν. Θα γίνει επίσης ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες, καθώς και συζήτηση για την περαιτέρω διεύρυνση των τομέων συνεργασίας.

Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που θα αφορά τη συμπόρευση τους, καθώς και τη σημασία του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Στην ατζέντα της τριμερούς θα βρεθούν ακόμη η συνεργασία στην ενέργεια, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Πολιτική Προστασία.

Νίκος ΑναστασιάδηςΚύπροςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΙσραήλτριμερής συνάντηση