Πολιτική|08.12.2021 23:12

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Παπανδρέου – Ανδρουλάκης

Newsroom

Σε εβδομάδα σκληρού ροκ μπήκαν οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ καθώς Παπανδρέου και Ανδρουλάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια πολιτική αντιπαράθεση πολύ πιο έντονη από εκείνη του πρώτου γύρου. Μετά τη στήριξη Λοβέρδου στον Ανδρουλάκη οι άλλοι υποψήφιοι του πρώτου γύρου κρατούν ουδέτερη στάση ενώ το ενδεχόμενο debate μοιάζει να απομακρύνεται.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι «Υπάρχει η επιλογή μεταξύ ενός έμπειρου πολιτικού με ικανότητες αποδεδειγμένες και ενός νέοι ανθρώπου που έχει ακόμη πολλή δουλειά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αναδείξει την παράταξη».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «Η παράταξή μας είναι πληγωμένη από ακραίες εσωτερικές συμπεριφορές. Το πληρώσαμε και κέρδισαν από αυτό οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω κανέναν δρόμο έντασης. Δεν θα πω γιατί να μην ψηφίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου».

Οι «βολές» Παπανδρέου συμπεριλαμβάνουν και το γεγονός ότι ο Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής κι έχει ήδη δηλώσει ότι σκοπεύει να διατηρήσει την έδρα του στο ευρωκοινοβούλιο σε περίπτωση που εκλεγεί. «Το να εκλέξει κάποιος τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν τον βάζει στη βουλή. Παραμένει στο ευρωκοινοβούλιο», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, με τον συνυποψήφιό του να απαντάει ότι «υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία θα υλοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».

Στους πελατειακούς διορισμούς επιμένει ο Παπανδρέου - Για fake news κάνει λόγο ο Ανδρουλάκης

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει να καταλογίζει στο Νίκο Ανδρουλάκη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε πελατειακούς διορισμούς όταν ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση με ΝΔ και ΔΗΜΑΡ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης απορρίπτει τους ισχυρισμούς ως fake news τονίζοντας πως δεν ήταν γραμματέας την επίμαχη περίοδο.

«Προσπαθεί να αποφύγει κάποιες ουσιαστικές ευθύνες που είχε. Τα τρία κόμματα καθόντουσαν και μοίραζαν τις καρέκλες», ανέφερε. Απαντώντας στους ισχυρισμούς Παπανδρέου, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε: «Μην προσπαθούμε να φτιάξουμε εντυπώσεις. ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει. Δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Αυτό για μένα είναι ένα πολιτικό ήθος απέναντι στο πελατειακό κράτος».

Οι θέσεις Γερουλάνου – Χρηστίδη για τη δεύτερη Κυριακή

Μετά την ανοιχτή υποστήριξη Λοβέρδου στον Ανδρουλάκη για τη δεύτερη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών, σε σχετικές ερωτήσεις κλήθηκαν να απαντήσουν και οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης. «Είχα πει ότι εάν εκλεγώ εγώ, θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία», είπε ο Γερουλάνος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη. «Δε ζούμε στη δεκαετία του ΄60 και ως κομματάρχης εγώ να βγω και να δίνω γραμμές», ανέφερε σε τηλεοπτική εμφάνιση ο Χρηστίδης.

Γιώργος ΠαπανδρέουΠαύλος ΧρηστίδηςΑνδρέας ΛοβέρδοςΠαύλος ΓερουλάνοςΕκλογές ΚΙΝΑΛΚΙΝΑΛΚίνημα Αλλαγής