Πολιτική|30.01.2019 13:34

Η φράση του Τσίπρα για «ακροδεξιούς λαϊκιστές» που άναψε φωτιές (vid)

Newsroom

O διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τον Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των ευρωπαϊκών κρατών του Νότου, έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Ο πρωθυπουργός στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας φαίνεται να περιγράφει όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του Συντάγματος ως «ακροδεξιούς λαϊκιστές». Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος τον ρώτησε σχετικά με το πόσοι ήταν οι συμμετέχοντες. Ο πρωθυπουργός αν και αρχικά μιλά για 17.000 πολίτες στη συνέχεια διευκρινίζει ότι ήταν 70.000. Αμέσως μετά εκφράζεται για αυτούς που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Συγκεκριμένα απαντώντας στο «αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ» ακούγεται να απαντά με χαμόγελο «ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους».

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: «Τόλμησε να προσβάλλει ξανά τους Έλληνες» 

«Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

συλλαλητήριο για τη ΜακεδονίαΑλέξης ΤσίπραςΣυμφωνία των Πρεσπώνσυλλαλητήριο στο Σύνταγμα