Πολιτική|13.12.2021 16:36

Βαρουφάκης: Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη με ένα ερώτημα

Newsroom

Συγχαρητήρια για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ αποστέλλει με σημερινή του δήλωση ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Παράλληλα θυμίζει ότι η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη μιλούσε για την εξάρτηση της χώρας από ξένα συμφέροντα και τον ρωτά εάν είναι έτοιμος να επιστρέψει «σε αυτό που έλεγε το ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της εξάρτησης».

«Συγχαρητήρια στον κ. Ανδρουλάκη. Άκουγα χθες στους πανηγυρισμούς των ανθρώπων στη Χαριλάου Τρικούπη ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Επειδή έχω μακρά μνήμη, θυμάμαι τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, θυμάμαι τα συγκλονιστικά αυτά κείμενα τα οποία μιλούσαν για την εξάρτηση της χώρας -που είναι το καρκίνωμα αυτού του τόπου, αυτού του λαού- από ξένα συμφέροντα. Δυστυχώς, τα τελευταία 12-13 χρόνια το ΠΑΣΟΚ έπαιξε σημαντικό ρόλο αυτή η εξάρτηση να φτάσει στο απόγειό της με τα μνημόνια», σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης και απευθύνεται στο νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ:

«Κύριε Ανδρουλάκη είστε έτοιμος να επιστρέψετε σε αυτό που έλεγε το ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της εξάρτησης από τρόικες, από ΗΠΑ, από τον ιμπεριαλισμό της Ευρώπης, των Αμερικανών, οποιονδήποτε άλλων; ή απλά θα παίξετε το παιχνίδι του τρικομματικού μνημονιακού τόξου;».

Γιάνης ΒαρουφάκηςΚΙΝΑΛΚίνημα ΑλλαγήςΜέΡΑ25