Πολιτική|13.12.2021 16:26

ΚΙΝΑΛ: Ποιος ο νέος επικεφαλής της Κ.Ο - Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα αναμένεται να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με ημερήσια ατζέντα την εκλογή του νέου επικεφαλής στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής, οπότε θα πρέπει εις εκ των βουλευτών να τον εκπροσωπεί στην Ολομέλεια.

Τα ονόματα που «παίζουν»

Παράλληλα, βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα αντικατασταθεί ο Βασίλης Κεγκέρογλου από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος σημειωτέων στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου. Σε ότι αφορά τη θέση του προέδρου της ΚΟ τη δεδομένη στιγμή δύο βουλευτές φαντάζουν ως τα φαβορί: ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Κώστας Σκανδαλίδης ενώ φαίνεται ότι απομακρύνεται ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξει μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, γένους θηλυκού. Σε ότι αφορά τον γραμματέα της ΚΟ ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποκλείεται να κάνει ένα άνοιγμα στο «παπανδρεικό» μπλόκ με τον Χάρη Καστανίδη. Σίγουρα, πάντως, θα επιλέξει ένα πρόσωπο με εμπειρία. Σε ό,τι αφορά τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ένας από τους δύο θεωρείται σίγουρο ότι θα είναι ο Μ. Κατρίνης ή ο Κ. Σκανδαλίδης (όποιος δεν βρεθεί στην ηγεσία της ΚΟ) ενώ ο δεύτερος πιθανόν να προέρχεται από το μπλοκ του Ανδρέα Λοβέρδου. Παίζει και το σενάριο να είναι ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος.

Σε ότι αφορά το εσωτερικό μέτωπο συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θα υπάρξει ανανέωση. Ο Ν. Χριστοδουλάκης θα αποτελέσει παρελθόν από τη θέση του γραμματέα του κόμματος με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο ή το Στέφανο Ξεκαλάκη να φαντάζουν τα φαβορί. Σίγουρα, πάντως, και οι δύο θα αναλάβουν ένα (σημαντικό) πόστο «νέο» ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη. Την ίδια ώρα, αρκετά νέα (ηλικιακά) στελέχη αναμένεται να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Όπως για παράδειγμα ο Βαγγέλης Τσόγκας, ο Βασίλης Πανάγου αλλά και ο Βασίλης Δρούλιας. Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά Νίκος Βοσδογάνης θα διατηρήσει μέρος του «χαρτοφυλακίου» του.

ΚΙΝΑΛΚοινοβουλευτική ΟμάδαΚίνημα Αλλαγής