Πολιτική|14.12.2021 15:58

ΚΙΝΑΛ - Live streaming: Η πρώτη ομιλία του νέου προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη

Newsroom

Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μετά την επικράτηση στις εκλογές της Κυριάκης, Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί την πρώτη ομιλία του στη Βουλή, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται επίσης στις ανακοινώσεις του σχετικά με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής δεν μπορεί να ηγείται της ΚΟ έως τις επόμενες εκλογές αλλά και τα νέα στελέχη που θα «οδηγήσουν» το κόμμα προς την επόμενη ημέρα.

Τα πρόσωπα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θεωρείται ο Μιχάλης Κατρίνης ενώ εφόσον δεν προχωρήσει η συγκεκριμένη περίπτωση ο Κ. Σκανδαλίδης φαντάζει ως επόμενη επιλογή. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνουν οι τελευταίες επαφές με τον κ. Κατρίνη προκειμένου να «κλειδώσει» και επίσημα. Σε ότι αφορά τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παρελθόν από τη θέση σίγουρα αποτελεί ο Β. Κεγκέρογλου που ούτως ή άλλως στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου.

Επικρατέστερος για να αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο είναι ο Απόστολος Πάνας που ανήκει στον στενό πυρήνα της ομάδας του Ν. Ανδρουλάκη. Να σημειωθεί ότι και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προκρινόταν πρόσφατα ως ένα από τα φαβορί αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνει στο στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Ανδρουλάκη έχοντας ενεργό ρόλο στον πρωινό καφέ. Την ίδια ώρα, το όνομα της Ευαγγελίας Λιακούλη «παίζει» δυνατά, η οποία όμως πιθανότατα θα οριστεί κοινοβουλευτική εκπρόσωπος. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η δεύτερη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος να είναι η προερχόμενη από το επιτελείο Λοβέρδου, Νάντια Γιαννακοπούλου! Σε κάθε περίπτωση, μέχρι αύριο το απόγευμα στις 16.00 που είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές ή και… ντόμινο.

Την ίδια ώρα, θολό ακόμη παραμένει το τοπίο αναφορά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα όργανα του κόμματος. Συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη τονίζουν σέβονται τους πάντες και στόχος τους είναι να προχωρήσουν με ενότητα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι σε θέσεις κλειδιά θα τοποθετηθούν πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου προέδρου. Εις εξ αυτών πιθανότατα να είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ή και ο Στέφανος Ξεκαλάκης οι οποίοι θεωρούνται από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη.

Πρώτη αλλαγή πιθανότατα θα είναι ο νυν γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης προκειμένου το πόστο να αναλάβει κάποιος εκ των δύο προαναφερόμενων. Σίγουρα, πάντως, και οι δύο θα αποτελέσουν από τους βασικούς συνομιλητές του νέου προέδρου και οι οποίοι θα συμμετέχουν στον πρωινό καφέ της Χαριλάου Τρικούπη. Μαζί τους θα είναι ο Παναγιώτης Βλάχος, η Μάρα Κουκουδάκη, ο Ηρακλής Δρούλιας,ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η Ειρήνη Κωστάκη.

ΒουλήΜιχάλης ΚατρίνηςΚΙΝΑΛΚίνημα ΑλλαγήςΚοινοβουλευτική Ομάδα