Τσιάρας - revenge porn: Αναβάθμιση σε κακούργημα
NewsroomΤην αυστηροποίηση της ποινής για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης και διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν την προσωπική ερωτική εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.
Η υπόθεση του παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, που δημοσίευσε φωτογραφίες και ερωτικά βίντεο της πρώην συντρόφου του σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να εξετάσει την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της πράξης του revenge porn σε κακούργημα (από πλημμέλημα που θεωρείται σήμερα) και κατ’ επέκταση η αύξηση της επαπειλούμενης ποινής.
Η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Στάθη Παναγιωτόπουλο φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη επικαιροποίησης της νομοθέτησης ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέφερε ο Υπουργός.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως αναδρομική ισχύ δεν μπορεί να έχει κανένας νόμος, αλλά σκοπός είναι τέτοιου είδους περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο εξής με τον δέοντα τρόπο και να μην υπάρχουν «παράθυρα» ατιμωρησίας.
«Πρέπει να σταματήσει άμεσα η διαπόμπευση όλων αυτών των θυμάτων», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας μιλώντας στον ANT1, σημειώνοντας ότι «η ευρεία χρήση του διαδικτύου δημιούργησε νέου τύπου εγκλήματα», τη διαχείριση των οποίων εξετάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
- Ένας άλλος Φάμελλος: Πήρε το μικρόφωνο στην κοπή πίτας του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε viral!
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Στους 39 οι νεκροί, πάνω από 150 οι τραυματίες - «Πολύ παράξενο δυστύχημα»
- Επιστολή Τραμπ στον Νορβηγό πρωθυπουργό: «Δεν είμαι υποχρεωμένος να σκέφτομαι με όρους ειρήνης...»
- Καρυστιανού για αμβλώσεις: Είναι θέμα δημόσιας διαβούλευσης - Για μένα υπάρχει ηθικό θέμα