Πολιτική|17.12.2021 19:51

Πολάκης: Δε λέμε ότι σκοτώσατε κόσμο, αλλά ότι δεν ενισχύσατε το ΕΣΥ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ιδιαίτερα προσεκτικός στις… διατυπώσεις του ήταν ο Παύλος Πολάκης μετά τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας (που βρίσκεται στο στόχαστρο της ΝΔ) ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση σκότωσε κόσμο, αλλά ότι δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσει τους πολίτες όπως την ενίσχυση του συστήματος Υγείας ή τη χρησιμοποίηση νέων θεραπειών.

«Πιάνεστε από εκφράσεις και λέξεις. Δε σας λέμε ότι πήρατε πιστόλι να σκοτώσετε κόσμο αλλά ότι με την ιδεολογική εμμονή σας κατά του δημόσιου συστήματος υγείας και την ταξική σας πολιτική να μην το ενισχύσετε και να χρησιμοποιήσετε νέες θεραπείες», είπε χαρακτηριστικά παίρνοντας με τη σειρά του σαφείς αποστάσεις από τη θέση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και βασιζόμενος στα στοιχεία του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020 μέχρι την 6η Μαΐου του 2021 στη χώρα μας πέθαναν 10.576 ασθενείς από κορονοϊό.

Αν αφαιρέσουμε τους διασωληνωμένους μένουν 6.588. Συνεπώς, αναρωτήθηκε που πέθαναν οι υπόλοιποι.

Όπως είπε οι 1.800 στα σπίτια τους, 800 φτάνοντας στα νοσοκομεία και οι υπόλοιποι σε κάποια κλινική covid μόνοι τους χωρίς συγγενείς με γιατρούς που έμπαιναν μόνο πρωί και βράδυ με λίγο οξυγόνο.

«Οι 12.000 πέθαναν με τον τρόπο που λέω. Και τολμάτε να μιλάτε σε μας και να κουνάτε το δάχτυλο; Είναι καταστροφική η διαχείριση που κάνατε!», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Παναγιώτης ΚουρουμπλήςδιασωληνωμένοιΕΣΥΜΕΘΠαύλος ΠολάκηςθάνατοιΑλέξης ΤσίπραςΚορονοϊός