Πολιτική|22.12.2021 14:52

Γεωργιάδης για τιμές ενέργειας: Ξέφυγαν σε αδιανόητο βαθμό – Δεν είμαστε οι ακριβότεροι στην ΕΕ

Newsroom

Mια ημέρα μετά το σχόλιο του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη πως στο σούπερ μάρκετ που πηγαίνει κανείς δεν του έχει διαμαρτυρηθεί για τις τιμές, αναφερόμενος στην ακρίβεια των προϊόντων, μέσα από ανάρτησή του στο twitter παρέθεσε έναν πίνακα με τις ημερήσιες τιμές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να καταδείξει την άνοδο των τιμών στην ενέργεια και να τονίσει πως η Ελλάδα δεν έχει τις ακριβότερες.

Όπως λέει ο κ. Γεωργιάδης, «οι τιμές της ενέργειας έχουν ξεφύγει σε βαθμό αδιανόητο» ενώ κάνει λόγο για γεωπολιτικό παιχνίδι με το φυσικό αέριο το οποίο οδηγεί την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κρίση. Ο υπουργός Ανάπτυξης δημοσιεύοντας τον πίνακα του EnergyLive σημειώνει πως η Ελλάδα δεν έχει τις ακριβότερες τιμές, ωστόσο τονίζει πως κάτι τέτοιο, «μικρή σημασία έχει» καθώς «χρειάζεται συντονισμένη δράση».

Γεωργιάδης για ακρίβεια: Πήγα στο σούπερ μάρκετ και με έβγαλαν 7 σέλφι

Tην Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως στο σούπερ μάρκετ που πηγαίνει δεν του έχει διαμαρτυρηθεί κανείς για τις τιμές των προϊόντων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Μην γκρινιάζετε. Σταματήστε όλη τη μέρα τη μαυρίλα. Θα σας πουν οι άνθρωποι σε σούπερ μάρκετ που ψωνίζω και μόνος μου για να βλέπω τις τιμές. Αυτή η εικόνα που βγάζετε δεν υπάρχει. Την τελευταία φορά που πήγα στο σούπερ μάρκετ, το περασμένο Σάββατο, με έβγαλαν 7 σέλφι. Κανέναν κόσμο δεν είδα να μου λέει “μας γδέρνουν οι τιμές”».

ενέργειαΆδωνις Γεωργιάδηςτιμέςακρίβεια