Πολιτική|26.12.2021 22:43

Κάρολος Παπούλιας: Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του - Τριήμερο δημόσιο πένθος

Newsroom

Δημοσία δαπάνη θα τελεσθεί η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια που πέθανε το πρωί της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 92 ετών.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης θα αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους.

Αποφασίσθηκε επίσης, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του.

Επιπλέον αποφασίσθηκε να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της χώρας, από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του.

Κάρολος Παπούλιας: Η ζωή και η πολιτική σταδιοδρομία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, 26 Δεκεμβρίου, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια, ο Κάρολος Παπούλιας γεννήθηκε το 1929 στα Ιωάννινα. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του σε Ιταλία και Γερμανία.


Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλεγόταν βουλευτής επί 26 χρόνια.

Διετέλεσε υπουργός εξωτερικών, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τον Δεκέμβριο του 2004, προτάθηκε από τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2010 ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων. Με το αποτέλεσμα αυτό έγινε ο τρίτος Πρόεδρος που επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία.

Ήταν νυμφευμένος με τη Μαρία Πάνου και είχε τρεις κόρες.

κηδείαΚάρολος ΠαπούλιαςΠρόεδρος της Δημοκρατίας