Πολιτική|06.01.2022 07:13

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παίζει ρώσικη ρουλέτα με την υγεία των πολιτών

Βούλα Κεχαγιά

Με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας να επιβεβαιώνει την επέλαση της μετάλλαξης “Όμικρον” καθώς αποτελεί το 89% του συνόλου των κρουσμάτων, η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να εξαπολύει πυρά προς την κυβέρνηση με αιχμή το άνοιγμα των σχολείων και το “εγκληματικό” πρωτόκολλο του 50%+1.

Στην Κουμουνδούρου είναι πεπεισμένοι πως η κυβέρνηση παίζει ρώσικη ρουλέτα με την πανδημία στις πλάτες των πολιτών, ενώ ειδικά για τις ανακοινώσεις που αφορούν το άνοιγμα των σχολείων “όπως ακριβώς έκλεισαν” θεωρούν ότι αποτελεί απόφαση για ανοσία της αγέλης που συνιστά έγκλημα κατά της κοινωνίας. Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει ότι το πρωτόκολλο του 50+1 θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα καθώς ακόμη και μέλη της επιστημονικής επιτροπής έχουν παραδεχθεί ότι δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική. “Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο μετατρέπει τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης και μεταφέρει τα κρούσματα στην κοινότητα” σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος με την επισήμανση ότι τα σχολεία δεν είναι parking, αλλά πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει επίσης ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις φέρουν τη σφραγίδα του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας που έχουν και την απόλυτη ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει και σχολιάζουν πως η επιτροπή απλώς επικύρωσε την κυβερνητική βούληση για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου με ισχύ των ίδιων πρωτοκόλλων.

Να σημειωθεί ότι στους 3,5 πρώτους μήνες λειτουργίας των σχολείων καταγράφηκαν περισσότερα από 100.000 κρούσματα σε μαθητές, ενώ περίπου το ? των ημερησίων κρουσμάτων αφορούν πλέον παιδιά που μεταφέρουν τον ιό στους γονείς και τους παππούδες τους. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει ότι στο πρώτο κρούσμα θα πρέπει να κλείνει η τάξη και τα παιδιά να επιστρέφουν έπειτα από αρνητικό μοριακό τεστ. Επίσης θα πρέπει να αποσυρθεί το πρωτόκολλο του 50+1 και όπου λειτουργούν τμήματα με πολλούς μαθητές και δεν υπάρχουν αίθουσες να λειτουργούν τα σχολεία και πρωί και απόγευμα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση θέτει προς την κυβέρνηση ερωτήματα ανάμεσα στα οποία τα εξής: Γιατί αρνείστε την συνταγογράφηση των PCR τεστ για όλο τον πληθυσμό και τους μαθητές ασφαλώς, γιατί αρνείστε την άδεια ειδικού σκοπού για όσους εκπαιδευτικούς έχουν υποκείμενα νοσήματα και την αιτηθούν και γιατί αρνείστε την προμήθεια από δήμους και χορήγηση δωρεάν των ειδικών μασκών για την προστασία από την “Ο” σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

ΣΥΡΙΖΑΚορονοϊόςειδήσεις τώραμετάλλαξη Όμικρονκυβέρνηση