Πολιτική|31.10.2018 15:20

Βαρβιτσιώτης: Κακοδιαχείριση κονδυλίων στο Προσφυγικό

Βασίλης Ιγνατιάδης

Για κακοδιαχείριση κονδυλίων στο Προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται σήμερα και επισκέπτεται δομές φιλοξενίας. Μόνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαχειρίστηκε 112 εκατομμύρια ευρώ για το προσφυγικό, με απευθείας αναθέσεις, είπε, ενώ προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω, με μια δήλωση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών: «Την ώρα που κάποιοι επιχαίρουν βλέποντας πρώην υπουργούς Άμυνας να οδηγούνται στη φυλακή γιατί βρέθηκαν με τα προϊόντα εγκλήματος, δεν έχουν βάλει κάποιοι άλλοι μυαλό, ότι θα πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες για κάθε ευρώ που δαπανάται», είπε.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης πρότεινε να ενταχθεί και ο Έβρος στην Κοινή Δήλωση Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέσο για την ανακοπή των αυξημένων ροών από τον Έβρο.

Ο τομεάρχης επισκέφθηκε το πρωί το ανοικτό κέντρο φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της δομής, που λόγω των αυξημένων ροών φιλοξενεί σήμερα 30% περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες από την δυναμικότητά του. Υποστήριξε πως η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση το 2015.

Οι προτάσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, όπως τις παρουσίασε, συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο: ασφάλεια των συνόρων, άμεσο διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, συνθήκες ανθρώπινης φιλοξενίας για όσους δικαιούνται άσυλο και γρήγορη επιστροφή όσων δεν δικαιούνται.

προσφυγικόΜιλτιάδης ΒαρβιτσιώτηςΠάνος Καμμένος