Πολιτική|12.01.2022 07:45

ΣΥΡΙΖΑ για κορονοϊό: Η κυβέρνηση εφαρμόζει σχέδιο ανοσίας της αγέλης – Εξορμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε νοσοκομεία

Βούλα Κεχαγιά

Με εξορμήσεις σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας εντείνει η αξιωματική αντιπολίτευση την πίεσή της προς την κυβέρνηση για την πανδημία, χωρίς βεβαίως να εγκαταλείπει την άποψή της πως έχει επιλεγεί συνειδητά εφαρμογή σχεδίου ανοσίας της αγέλης.

Σήμερα αναμένεται ομάδα βουλευτών του βορείου τομέα της Αθήνας να επισκεφθεί το νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης το οποίο η κυβέρνηση μετατρέπει σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και υγειονομικούς.

Επιπλέον χθες το βράδυ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής την γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη και τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος Ανδρέα Ξανθό επισκέφθηκαν το νοσοκομείο “Αττικόν” για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι  την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο κ. Ξανθός κατήγγειλε χθες την κυβέρνηση για κοροϊδία σε σχέση με τις ιδιωτικές κλινικές καθώς σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι κλινικάρχες επιλέγουν ποιους θα νοσηλεύσουν αποφεύγοντας τους ασθενείς που έχουν βαριά συμπτώματα του κορονοϊού.

“Οι κλινικάρχες εξασφάλισαν από το υπουργείο Υγείας ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών covid “χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας με ημερομηνία 7/01/22.

“Η κυβέρνηση και ο υπουργός κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας ότι έχουν εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα- οι οποίες ούτως ή άλλως δεν φθάνουν ούτε για τις εισαγωγές μιας μέρας-αφού αυτό γίνεται υπό τον όρο της επιλογής των περιστατικών” ανέφερε ο αρμόδιος  τομεάρχης με την επισήμανση πως δεν υπάρχουν μόνο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν και νοσηλευόμενοι εκτός κλινών covid.

Την ίδια ώρα από την Κουμουνδούρου δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός  της ασυνεννοησίας των υπουργών της κυβέρνηση για το θέμα της επιβολής προστίμου 100 ευρώ σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν πως την ώρα που οι κ.κ. Πλεύρης και Οικονόμου απέκλειαν το ενδεχόμενο αναστολής, ο κ. Πέτσας άφηνε ανοιχτό τέτοιο ενδεχόμενο. “Όλη η Ελλάδα ζει στο πετσί της το επιτελικό μπάχαλο” σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στο μεταξύ με βραδινή τροπολογία και με πρωτοβουλία των τομεαρχων κ.κ.Ξανθού,Φίλη και της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε αίτημα για χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού για όσους γονείς εργαζόμενους τα παιδιά έχουν κολλήσει κορωνοϊό από το σχολείο

ΣΥΡΙΖΑΑνδρέας Ξανθόςειδήσεις τώραΚορονοϊός