Πολιτική|14.01.2022 17:00

Δούρου για Μάνδρα: Η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα, όταν δεν υπάρχουν, δε δικαιώνει τα θύματα

Σοφία Φασουλάκη

Πενήντα μελέτες και κανένα έργο δε βρήκε αναλαμβάνοντας τα ηνία της Περιφέρειας, υποστήριξε η Ρένα Δούρου, λέγοντας με νόημα ότι ακόμη και όταν ο προκάτοχός της έβγαινε και έλεγε ότι η μελέτη ήταν έτοιμη και πως ο ίδιος της την άφησε στο συρτάρι, εκείνη δεν αντέδρασε. «Εγώ έλεγα τότε πως δεν μπορώ να βγω να το πω όσο υπάρχουν αγνοούμενοι. Σεβάστηκα τη διαδικασία» είπε η Ρένα Δούρου.

Η πρώην περιφερειάρχης έμεινε στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, όχι για να το χρησιμοποιήσει ως άλλοθι, αλλά γιατί όπως είπε όταν δεν υπάρχουν ευθύνες δε δικαιώνονται τα θύματα.

«Να μη φτάσουμε στο σημείο να αρνηθούμε την κλιματική αλλαγή, δε ψάχνω για άλλοθι αλλά ακόμα και ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στις συνέπειες της. Δεν την αρνιόμαστε αλλά δεν την έχουμε ως άλλοθι. Δουλέψαμε για την προστασία συμπολιτών μας. Σας λέω ότι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα, όταν δεν υπάρχουν, δε δικαιώνει τα θύματα»

Ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός εν πολλοίς υλοποιήθηκε

Η κυρία Δούρου ρωτήθηκε από την έδρα εάν ισχύει ότι τον Οκτώβριο του 2014 είχε δηλώσει πως η Μάνδρα σε έξι μήνες θα έχει αντιπλημμυρικά, απαντώντας πως αυτό βασίζεται σε ένα δημοσίευμα της Ομάδας Αλήθειας που είναι «κομμένο και ραμμένο». 

«Δεν υπάρχει αυτό. Είχα πει προεκλογικά ότι σε έξι μήνες θα έχουμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ο οποίος εν πολλοίς υλοποιήθηκε» συμπλήρωσε.  Η δίκη συνεχίζεται στις 20 Ιανουαρίου.

πλημμύρεςΡένα ΔούρουνεκροίΜάνδραΠεριφέρεια Αττικήςκατάθεσηειδήσεις τώρα