Πολιτική|27.01.2022 20:36

Ανδρουλάκης στο Open: Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση - Αδιανόητο να ζητάμε εκλογές τώρα

Newsroom

Στην Πόπη Τσαπανίδου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι, ναι μεν, δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο Τσίπρας, «ψάχνει σωσίβιο και ψάχνοντας σωσίβιο για τον ίδιο προσέφυγε στον κ. Μητσοτάκη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διευκρίνισε ότι «Δε θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Απεδείχθη περίτρανα ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη για μια κυβέρνηση με τεχνοκρατική επάρκεια και αποτελεσματικότητα δεν στέκει. Απέτυχε παταγωδώς. Προφανέστατα δεν θα παρέχουμε στήριξη στην κυβέρνηση, θα ψηφίσουμε την πρόταση αυτή. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η κυβέρνηση ήταν απολύτως απροετοίμαστη για τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Ταυτόχρονα, όμως, ξεκαθάρισε ότι «αυτό δε σημαίνει ότι θα μπούμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και θα καταθέσουμε προτάσεις. Το υπουργείο κλιματικής αλλαγής να γίνει πραγματικό υπουργείο κι όχι ένα κέλυφος όπως είναι σήμερα».

Αν ήθελα το συμφέρον μου, θα ήθελα εκλογές αύριο το πρωί

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «τελικά φαίνεται να μην θέλει τις εκλογές».

«Ο κ. Τσίπρας από τη μια ζητάει εκλογές και από την άλλη, την Κυριακή το βράδυ, το πιθανότερο σενάριο είναι, να έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης. Μήπως τελικά δε θέλει εκλογές για τους δικούς του λόγους;», υπογράμμισε και τόνισε ότι είναι «αδιανόητο, ως και ανήθικο» να ζητάς εκλογές τη στιγμή που η χώρα έχει τουλάχιστον 100 θανάτους ημερησίως τα τελευταία 24ωρα. «Θεωρώ αδιανόητο να ζητάμε εκλογές τώρα, με την πανδημία να μην έχει κοπάσει και 100 συνανθρώπους μας την ημέρα να πεθαίνουν. Αν ήθελα το συμφέρον μου, θα ήθελα εκλογές αύριο το πρωί. Αλλά ξαναλέω, το θεωρώ ανήθικο να ζητάμε εκλογές με 100 θανάτους την ημέρα. Θα είμαστε έτοιμοι, όποτε γίνουν οι εκλογές. Η μεγαλύτερη δημοσκόπηση θα είναι αυτή της λαϊκής ετυμηγορίας», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, κράτησε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι: «Με τον κύριο Τσίπρα έχουμε άλλη στρατηγική. Εμείς κάνουμε αντιπολίτευση για να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα που βελτιώνουν μέσω του προγράμματος μας, τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Δεν κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια».

ειδήσεις τώραΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑΚίνημα ΑλλαγήςΑλέξης Τσίπραςπρόταση μομφήςΠΑΣΟΚ