Πολιτική|30.01.2022 19:35

Πρόταση μομφής – Κατρίνης: Η Ελλάδα δεν ανήκει ούτε στη ΝΔ ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι μια «συγνώμη» δεν αρκούσε όταν όπως είπε το 2017 στο Περιστέρι (προσυνεδριακή ημερίδα) ότι τόνιζε με νόημα ‘’είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν παίρνουμε μέτρα για τις φωτιές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες’’. «Είπατε μόνο μια ‘’συγνώμη’’ για ένα ζήτημα που χάθηκε η ευθύνη και μαζί με την ευθύνη χάθηκε και το φιλότιμο. Η κυβέρνηση δε θέλει να μοιράσει ευθύνες, εκεί που πρέπει να αποδοθούν. Θέλει όμως να μοιράσει δύο χιλιάδες και χίλια ευρώ, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αμβλύνει τις αντιδράσεις. Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος υποτίμησης όχι μόνο της νοημοσύνης αλλά και της αξιοπρέπειας των πολιτών.Δύο χιλιάδες για όσους έζησαν τον εφιάλτη, αποκλεισμένοι στην Αττική Οδό, τον καλύτερο υποτίθεται αυτοκινητόδρομο της χώρας, Αττική Οδό που έχει τεράστιες ευθύνες για την ταλαιπωρία των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε, δε, ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. «Όπως κατώτερη των περιστάσεων είναι και  η προκλητική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που εμμέσως καταλόγισε ευθύνες στους μετεωρολόγους», τόνισε και προσέθεθσε: «Η κυβέρνηση πριν την έλευση της κακοκαιρίας διαβεβαίωνε για τρία πράγματα: Ότι δε θα έκλειναν οι δρόμοι. Ότι δε θα υπήρχαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Ότι θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση στα σχολεία που ήταν κλειστά. Μηδέν στα τρία, αυτή ήταν η επίδοση της κυβέρνησης». 

Η δυναμική που έχουμε αναπτύξει είναι μόνο η αρχή

Κλείνοντας ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι πλέον εδώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παίζει μόνος του. «Η δυναμική που έχουμε αναπτύξει είναι μόνο η αρχή. Τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της πατρίδας, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα και τους πολίτες,  η αμυντική και εξωτερική πολιτική, οι προκλήσεις του μέλλοντος και η διαμόρφωση ενός προοδευτικού - μεταρρυθμιστικού σχεδίου είναι ζητήματα που το Κίνημα Αλλαγής θα αναδείξει το επόμενο διάστημα», κατέληξε. 

Μιχάλης ΚατρίνηςΚίνημα Αλλαγήςπρόταση μομφήςΚΙΝΑΛειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑ