Πολιτική|31.01.2022 09:58

Επεισόδιο Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή: Τι πραγματικά έγινε – Βουλευτής της ΝΔ αποκαλύπτει στο OPEN

Newsroom

Το τι πραγματικά έγινε μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη αποκάλυψε μιλώντας στο OPEN o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης. Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο κ. Σπανάκης, σημείωσε πως ο υπουργός Ανάπτυξης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν κόντεψαν να έρθουν στα χέρια, αλλά σημειώθηκε μόνο φραστικό επεισόδιο.

«Είχαμε μια καλή κουβέντα, για τον αναπτυξιακό και την πρόταση δυσπιστίας. Χάλασε όλο το κλίμα. Ήταν μπροστά δημοσιογράφοι, το προσωπικό της Βουλής. Αυτές οι εκφράσεις δεν αρμόζουν στο χώρο και στο επίπεδο που πρέπει να υπάρχει. Γι αυτό το λόγο θεώρησα υποχρέωσή μου ότι πρέπει να τελειώσει αυτό το επεισόδιο και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει επιτέλους θέση. Χτες έριξαν αρκετά το επίπεδο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», σημείωσε ο κ. Σπανάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στον κ. Πολάκη και του είπε “ή θα ζητήσεις συγγνώμη ή θα σου κάνω αγωγή, γιατί ξέρεις ότι η υπόθεσή μου έχει αρχειοθετηθεί. Το θέμα δεν είναι αυτό, είναι για ποιο λόγο να χαλάσει ένα πολύ καλό κλίμα. Να βγάλεις αυτή τη λογική. Το επεισόδιο έλαβε τέλος».  

Τι απαντά ο Γεωργιάδης

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε: «Ήμουν καθισμένος με γυρισμένη πλάτη όταν ήρθε. Δεν τον είχα δει νωρίτερα. Έγιναν αυτά ενώπιον 30 δημοσιογράφων. Είναι δυνατόν ένας πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής και της αριστεράς, να εμφανίζεται σε έναν υπουργό που μισεί, για τους Χ λόγους αντιπαθεί, και να του λέει “θα έρθω να μιλήσουμε την Τρίτη να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι;”, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή ο πολιτικός διάλογος στη Βουλή θα γίνεται για το αν φοράμε ή όχι τσίγκινο σωβρακάκι».

«Κανονικά δεν θα απαντούσα έτσι, αλλά επειδή είμαι υπουργός απάντησα έτσι. Απάντησα θα σου κάνω αγωγή για 1 εκατ. ευρώ. Και μου λέει όπως αρχειοθετήθηκες έτσι εύκολα. Δεν ήρθαμε στα χέρια. Ο κ. Σπανάκης πράγματι εμφανίστηκε και μπήκε στη μέση για να μην εκτραχυνθεί το πνεύμα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα ερχόμασταν στα χέρια. Το λέω δημόσια και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ που είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σας εκφράζει ένας άνθρωπος που μπαίνει στο καφενείο και λέει να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι;» πρόσθεσε.

«Δεν είναι για γέλια να κάνεις την Βουλή βόθρο επειδή ο κ. Πολάκης είναι αυτού του επιπέδου» σημείωσε. «Αν εγώ δεν του απαντούσα θεσμικά και κόσμια, τι θα γινόταν;» διερωτήθηκε.

ειδήσεις τώραΒουλήΠαύλος ΠολάκηςΆδωνις Γεωργιάδηςπρόταση μομφής