Πολιτική|31.01.2022 15:56

Καλογρίτσας: Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος για τις αποκαλύψεις μου

Σοφία Φασουλάκη

Ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου παρουσιάστηκε σήμερα ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογριτσας, ο οποίος κλήθηκε να απολογηθεί για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος που φέρεται ότι τέλεσε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Χρ.Καλογρίτσας παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας για 4 ώρες και θα επανέλθει αύριο το πρωί για να ολοκληρώσει την απολογία του.

Συμφωνά με πληροφορίες, κατέθεσε ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα οπού περιγράφει με λεπτομέρειες τι ακριβώς συνέβη. Εμμένει μάλιστα στα όσα έχει καταγγείλει, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε πως μπορεί να γίνει κατηγορούμενος αλλά εντούτοις το έκανε.

"Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα.
Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου" φέρεται να είπε στο πρώτο μέρος της απολογίας του ο επιχειρηματίας.
Η υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες έφτασε στη Βουλή μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας τον Ιούλιο του 2020 σε βάρος του λιβανέζικου ομίλου, στην οποία υποστήριζε ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε για να συμμετέχει στον διαγωνισμό ήταν εικονική συναλλαγή.

Στην αναφορά του ο επιχειρηματίας αποδίδει ρόλο οργανωτή στον πρώην Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, υποστηρίζοντας ότι του ζήτησε να μπει "μπροστά" για να πάρει τηλεοπτική άδεια την οποία θα χειραγωγούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη για παράβαση καθήκοντος.

τηλεοπτικές άδειεςΕιδικό ΔικαστήριοΧρήστος Καλογρίτσαςειδήσεις τώραΝίκος Παππάς