Πολιτική|03.02.2022 09:00

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 14-17 Απριλίου το Συνέδριο

Βούλα Κεχαγιά

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε η ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) καθορίζοντάς το για το διάστημα 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου.

Σημειωτέον πως πριν από 20 ημέρες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συμφωνήσει στην εισήγηση για διεξαγωγή του συνεδρίου τις ημέρες 31 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου κι αυτό προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία σε μία δια ζώσης συνεδριακή διαδικασία.

Κατά τις πληροφορίες η απόφαση στην ΚΟΕΣ ήταν ομόφωνη και το συνέδριο θα διεξαχθεί σ’ έναν γνώριμο χώρο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο γήπεδο του ΤaeKwondo στο Φάληρο.

Εκ των πραγμάτων οι εγγραφές νέων μελών στο κόμμα θα συνεχιστούν έως τις 14 Μαρτίου. Όσοι θα είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως εκείνη την ημερομηνία θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος στις συνεδριακές διαδικασίες, αλλά και στην εκλογή Προέδρου του κόμματος αλλά και Κεντρικής Επιτροπής με βάση τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για αλλαγές στο Καταστατικό κι εφόσον εγκριθούν από το σώμα του συνεδρίου. Υπ’ αυτήν την έννοια η ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα αρχές Μάη.

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρασυνέδριο