Πολιτική|03.02.2022 11:41

Kατρίνης: Η ακρίβεια καλπάζει - Σε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των πολιτών η κυβέρνηση

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Η ακρίβεια κυριαρχεί και η κυβέρνηση περιμένει απλά την αγορά να αυτορυθμιστεί, περιορίζεται στο ρόλο του παθητικού θεατή», τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης κατά τη διάρκεια επίκαιρης επερώτησης του κόμματος για την ακρίβεια. Κάλεσε επιπλέον την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την επίκληση ότι οι ανατιμήσεις είναι διεθνές φαινόμενα, αφού όπως είπε «αυτό αποτελεί τη μισή αλήθεια».

Τόνισε ότι η κυβερνητική αδράνεια έχει οδηγήσει σε μια ένταση συνεπειών πολύ μεγαλύτερη από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ επισήμανε με έμφαση ότι όλες οι διαβεβαιώσεις των υπουργών αλλά και του Πρωθυπουργού, από το φθινόπωρο, ότι η ακρίβεια ήταν ένα παροδικό φαινόμενο έχουν διαψευστεί.

«Οι διαρκείς ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, οι φουσκωμένοι και απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται χιλιάδες πολίτες, χιλιάδες οικογένειας, συνιστά την πρώτη ύλη για κοινωνική αναταραχή και αποσταθεροποίηση» ανέφερε ο επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία:

-1 στα 3 νοικοκυριά δυσκολεύεται πολύ να καλύψει τις βασικές ανάγκες του και βρίσκεται στα όρια της φτώχειας.

-6 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά δηλώνουν ότι έχουν περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών εξαιτίας των αυξήσεων.

-8 στα 10 νοικοκυριά έχουν περιορίσει τις δαπάνες θέρμανσης.

-6 στους 10 δηλώνουν ότι έχουν περιορίσει τη χρήση του αυτοκινήτου εξαιτίας των ανατιμήσεων και της εκτόξευσης της τιμής των καυσίμων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κατρίνης έκανε ειδική αναφορά στο θάνατο του 19χρόνου Άλκη στο Χαριλάου. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως η Πολιτεία «Επιμένει να αντιμετωπίζει τους εγκληματίες ως οπαδούς και τους οπαδούς ως εγκληματίες!», συμπληρώνοντας πως το πολιτικό σύστημα «πρέπει να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται πίσω από απαρχαιωμένα κλισέ και αναχρονιστικούς νόμους».

Τέλος, σε ότι αφορά το θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη τόνισε ότι πέρασε σήμερα στην Ιστορία. «Χωρίς αυτόν δεν θα είχε αποκαλυφθεί η αλήθεια για την δολοφονία Λαμπράκη, όπως και η ύπαρξη του παρακράτους. Γι’ αυτό και μόνο είναι δεδομένο ότι θα τον τιμήσει η ίδια η Ιστορία», είπε.

ΚΙΝΑΛειδήσεις τώραΜιχάλης ΚατρίνηςακρίβειακυβέρνησηΚίνημα Αλλαγής