Μηταράκης: Ανυπόστατοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί για μετανάστες στον Έβρο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί νεκρών μεταναστών στον Έβρο απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαρακτηρίζει «τραγωδία» τον θάνατο των 12 μεταναστών στα τουρκικά σύνορα, ωστόσο διευκρινίζει ότι «η αλήθεια πίσω από αυτό το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την ψευδή προπαγάνδα που δημοσιεύθηκε από τον ομόλογό μου υπουργό, κ. Σοϊλού».
Στην απάντησή του, o κ. Μηταράκης διευκρινίζει ότι «οι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν έφτασαν ποτέ στα σύνορα. Όποια υπόνοια υπάρχει ότι όντως έφτασαν, ή ότι επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία είναι εντελώς ανυπόστατη».
Ακόμη, ο Έλληνας υπουργός σημειώνει ότι η Τουρκία, «αντί να προωθεί αβάσιμους ισχυρισμούς, πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να εργαστεί για να αποτρέψει αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια» και «αντί να κατηγορεί άλλους, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, εάν θέλουμε να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες από το να επαναληφθούν».
Το φθινοπωρινό ξεκαθάρισμα με νέο τοπίο στην αντιπολίτευση και η πιο ξενέρωτη διάσπαση στην ιστορία της Αριστεράς
Δωρεάν Παιδίατροι από τον ΕΟΠΥΥ με άδεια ιατρεία – Γιατί δεν πέτυχε ο προσωπικός γιατρός για τα παιδιά
Στο τερέν της οικονομίας η κρισιμότερη μάχη της κυβέρνησης - Έρχονται νέα μέτρα στο δρόμο προς τις κάλπες
Νέα ανάφλεξη στα Στενά του Ορμούζ: Πλήγματα από τις ΗΠΑ σε δεξαμενόπλοιο και στο νησί Κεσμ - Αντίποινα του Ιράν σε γειτονικές χώρες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




