Πολιτική|07.02.2022 21:42

ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 σχολιάζουν την καρατόμηση Λιβανού: Μιλούν για «κυνισμό και πελατειακές σχέσεις»

Newsroom

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης πραγματοποίησε σύσσωμη η αντιπολίτευση με αφορμή τον διάλογο του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα. Ο κ. Δούκας ο οποίος επίσης διαγράφηκε από τη ΝΔ έκανε λόγο για χρηματισμό των πυρόπληκτων στην Ηλεία το 2007 για να κερδίσει το κόμμα τις τότε εκλογές. Ο Σπήλιος Λιβανός όχι μόνο δεν αντέδρασε στις εν λόγω αναφορές αλλά έκανε λόγο για «εποποιία, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί».

Το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για κυνική ομολογία και πελατειακές νοοτροπίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο εσωτερικό της ΝΔ, παρομοιάζοντας τις τότε «αποζημιώσεις μέσα σε τσάντες» με την πρόσφατη κίνηση να δοθούν 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς». 

Το ΚΚΕ μιλά για «πολιτικές κυνισμού» και σχολιάζει ότι «έτσι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα οι κυβερνήσεις τα προβλήματα του λαού». 

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25, χαρακτηρίζει τον υπουργό Ανάπτυξης ως «άριστο στον κυνισμό ο παντελώς αδιάφορος για τους αγρότες».

ΚΙΝΑΛ για καρατόμηση Λιβανού: Οι πελατειακές νοοτροπίες παραμένουν αναλλοίωτες στη ΝΔ

Για κυνική ομολογία υπουργών της ΝΔ, που προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ηλεία, μιλά το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την καρατόμηση Λιβανού. Η Χαριλάου Τρικούπη, σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η κυνική ομολογία Υπουργών της ΝΔ για την ''πολιτική εποποιία'' της Κυβέρνησης Καραμανλή, στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και αποκαλύπτει τις πελατειακές νοοτροπίες που μένουν αναλλοίωτες στο κόμμα της ΝΔ, μετατρέποντας ακόμη και μια φυσική καταστροφή σε πεδίο μικροκομματικής εκμετάλλευσης

Ο κυνισμός και η ψηφοθηρία στις στάχτες αλλά και στο χιόνι, ήταν και παραμένουν τα κύρια χαρακτηριστικά της νεοσυντηρητικής αντίληψης για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Ο κυνισμός και η ψηφοθηρία αποτελούν την πρώτη ύλη για να αποφεύγουν κάποιοι να αποδίδουν ή να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Συνέβη το 2007 με τις φωτιές στην Ηλεία, συνέβη και στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, συνέβη και στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποπέμψει τον κ.Λιβανό από την κυβέρνηση για την ωμή παραδοχή της ‘’πολιτικής εποποιίας’’ της κυβέρνησης Καραμανλή να γυρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2007, μοιράζοντας τριχίλιαρα με κάθε τρόπο, όπως παραδέχτηκε ο τότε υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ.

Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτές οι νοοτροπίες και αυτές οι πρακτικές δεν μπορούν να ξεριζωθούν, όσο υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν το κράτος προέκταση του κόμματος τους.

Όσο για τη διαχείριση και των φυσικών καταστροφών δεν αποδίδονται ευθύνες και δεν υπάρχει μια ορθολογική διαχείριση στην αντιμετώπιση των συνεπειών τους.

Όσο μοιράζονται τριχίλιαρα και διχίλιαρα για να κλείνουν στόματα και να εκμαυλίζονται συνειδήσεις».

ΚΚΕ για διάλογο Λιβανού - Δούκα: «Έτσι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα του λαού»

Το ΚΚΕ για την καρατόμηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις του παραιτηθέντος πλέον, υπουργού είναι μνημείο κυνισμού» και δείχνουν «πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις τα προβλήματα του λαού» και το σχόλιο του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ είναι μνημείο κυνισμού που δείχνει πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις τα προβλήματα του λαού. Και μπορεί οι κυνικοί υπουργοί να αποπέμπονται, όταν "πιάνονται στα πράσα", οι κυνικές πολιτικές, όμως, ζουν και βασιλεύουν».

ΜέΡΑ 25 για Σπήλιο Λιβανό: «Άριστος» στον κυνισμό ο παντελώς αδιάφορος για τους αγρότες

«O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Μητσοτάκης Α.Ε. κ. Λιβανός, επιβραβεύει πρακτικές γαλάζιου Δημάρχου στην Πελοπόννησο που διατείνεται πως είχαν κατέβει το 2007 -ποιοι; η ΝΔ;- με τσάντες και αποζημιώνανε!» . Έτσι σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης τον διάλογο Δούκα - Λιβανού και την απομάκρυνση του τέςω υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης από τη θέση του.

«Άριστος στον κυνισμό ο παντελώς αδιάφορος για τους αγρότες κ. Λιβανός» καταλήγει το σχόλιο του κ. Κριθαρίδη για τον Σπήλιο Λιβανό.

Σπήλιος ΛιβανόςΜέΡΑ25ειδήσεις τώραΚΙΝΑΛΠέτρος ΔούκαςΚΚΕ