Πολιτική|11.02.2022 07:18

Γιατί ο Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης

Βούλα Κεχαγιά

Η κατά δήλωση Λιβανού «εποποιία» της κυβέρνησης Καραμανλή στην Ηλεία το 2007, ωχριά σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στο «έπος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πεπεισμένος και το είπε καθαρά χθες στη Βουλή ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη κυβέρνηση της δεξιάς από την μεταπολίτευση και μετά. Διότι, όπως εξήγησε την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών ασφυκτιά από το πρωτοφανές κύμα της ακρίβειας η κυβέρνηση έχει στήσει ένα πάρτι διασπάθισης του δημόσιου χρήματος με κύριο στόχο να δημιουργήσει το καθεστώς της.

Εξ ου και η αναφορά του εν είδει προειδοποίησης πως «τα καθεστώτα πέφτουν απότομα και πέφτουν με πάταγο» συνοδευόμενη και από το αίτημα των εκλογών, ώστε να δοθεί διέξοδος στη χώρα. Αιχμή της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα είναι τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς που έχει δώσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε 18 μήνες στο όνομα της πανδημίας. Όπως επίσης και η προκλητικοί μισθοί ύψους άνω των 8.000 ευρώ σε golden boys για να στελεχώσουν τον ΕΦΚΑ, την ώρα που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, κάτι που ζητάει επιμόνως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήδη από τον Ιούνιο του 2021. Την ίδια ώρα επίσης που η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε την τέταρτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο ο κατώτατος μισθός η μοναδική παρέμβαση που αποφεύγει η κυβέρνηση. Αρνείται να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα με το αιτιολογικό ότι θα υπάρξει δημοσιονομική εκτροπή, αρνείται να διαγράψει το ιδιωτικό χρέος που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, κι όλα αυτά όπως επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ παρέλαβε μία «στρωμένη οικονομία» με το μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ και με ένταξή της στο έκτακτο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

Για τον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία «ανοιχτή πληγή» που πρέπει να επουλωθεί το συντομότερον δυνατόν για το καλό της χώρας. Σήμερα θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αφού κατά τις πληροφορίες θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε αγροτική περιοχή της Αργολίδος για να συνομιλήσει απευθείας με τους αγρότες για τα προβλήματά τους που έχουν διογκωθεί εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ακρίβειας.

ΣΥΡΙΖΑαντιπολίτευσηΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώρακυβέρνηση