Πολιτική|12.02.2022 07:36

ΣΥΡΙΖΑ: Το αίτημα για εκλογές να συναντηθεί με την κοινωνική αγανάκτηση

Βούλα Κεχαγιά

Στην τελευταία του συνέντευξη στην “Αυγή” εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το συντομότερο σε εκλογές γιατί “δεν πάει άλλο” ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το αίτημα αυτό “να συναντηθεί με την κοινωνική αγανάκτηση σε ένα κίνημα αλλαγής και απαλλαγής που θα επιβάλλει την προσφυγή στις κάλπες”.

Μετά την χθεσινή του εξόρμηση στην Αργολίδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει αρχίσει να αισθάνεται ότι αυτό το κύμα οργής και αντίδρασης στην ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει να εκδηλώνεται.

Κι αυτό διότι ενώ το αρχικό του πρόγραμμα περιελάμβανε συναντήσεις με αγρότες της περιοχής βρέθηκε να μιλά σε μία μαζική αυθόρμητη συγκέντρωση κατοίκων και παραγωγών που έσπευσαν να τον συναντήσουν και να συζητήσουν μαζί του για τα προβλήματά τους. Αυτές τις περιοδείες ο Αλέξης Τσίπρας τις θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικές γιατί όχι μόνο εισπράττει τα προβλήματα των πολιτών αλλά συγχρόνως κατανοεί καλύτερα και τα προβλήματά τους αλλά και τους τρόπους επίλυσής τους.

Το ίδιο έκανε άλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα περιοδεύοντας στη Νίκαια του Πειραιά όπου συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής αναφορικά με τα προβλήματα που προκαλεί στην καθημερινότητά τους η ακρίβεια και η εκρηκτική αύξηση των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η αντίληψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι το κόμμα οφείλει να βγει στην κοινωνία και να αφουγκραστεί τις ανάγκες της για να τις υπηρετήσει την “επόμενη ημέρα” με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. “Να γίνουμε πιο εξωστρεφεις, να πάμε εμείς στην κοινωνία αντί να περιμένουμε να έρθει η κοινωνία σε εμάς, να μεγαλώσουμε το κόμμα μας ενόψει και του συνεδρίου, να κατανοήσουμε την ανάγκη της συλλογικότητας όχι μόνο ως ανάγκη ελεύθερης έκφρασης αλλά και ως ανάγκη και μοναδική δημοκρατική μέθοδο λήψης και εφαρμογής των αποφάσεων” είπε στην συνέντευξή του περιγράφοντας το σχέδιό του για ένα κόμμα πιο ελκυστικό και σαφώς πιο αποτελεσματικό.

Η αποτελεσματικότητα μάλιστα είναι ένα στοιχείο στο οποίο εστιάζει πολύ σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του προσπαθώντας να οδηγήσει και στις αναπόφευκτες συγκρίσεις ανάμεσα στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

“Αποδείχτηκαν διαχειριστές της συμφοράς” είπε χθες στην Αργολίδα επιμένοντας πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα πεδία άσκησης πολιτικής, από την πανδημία και την κρίση ακρίβειας, έως την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και τη στάση της απέναντι στους θεσμούς και τη δημοκρατία. Την ίδια ώρα επιχειρεί να δείξει ότι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει και προτάσεις και λύσεις για την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και δεν ασχολείται μόνο με συμφωνίες που αποσκοπούν στην ελάφρυνση των ολίγων και εκλεκτών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κατά την παρέμβασή του την προηγούμενη Πέμπτη στη Βουλή υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ τα βρήκε όλα έτοιμα και παρέλαβε ένα μαξιλάρι ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία και σπαταλά αλόγιστα κάνοντας με απευθείας αναθέσεις διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Το οποίο δεν είναι άλλο από το κομπόδεμα των θυσιών του ελληνικού λαού.

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑεκλογέςειδήσεις τώρα