Πολιτική|21.02.2022 09:42

ΜΜΕ στην Τουρκία: Διερευνητικές με… παράπονα

Μαρία Ζαχαράκη

Μέσα σε κλίμα έντασης και… παραπόνων βλέπει ότι θα διεξαχθούν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στην Αθήνα ο τουρκικός τύπος, που φέρεται «ενοχλημένος» από τις αναφορές για την Τουρκία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καμάλα Χάρις και τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, που δεν βλέπει πρόοδο στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις λόγω των νέο-οθωμανικών φιλοδοξιών της Άγκυρας.

Χουριέτ - Κινητικότητα διαβουλεύσεων στην Αθήνα

«Ενώ η ένταση στις τουρκο-ελληνικές σχέσεις συνεχίζεται με αμοιβαίες δηλώσεις, αύριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, ο 64ος γύρος των διαβουλεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, ο οποίος ηγείται της τουρκικής αντιπροσωπείας, θα συναντηθεί σήμερα με τον Έλληνα ομόλογό του, Κώστα Φραγκογιάνη, για να συζητήσουν τη «θετική ατζέντα» που στοχεύει στη συνεργασία σε διάφορους τομείς όπως το εμπόριο, την οικονομία και τον τουρισμό», γράφει σήμερα η «Χουριέτ», ενώ στη συνέχεια αναφέρεται στις τελευταίες επαφές και δηλώσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας για την Τουρκία.

Πριν από τις συμβουλευτικές συνομιλίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπονέθηκε για την Τουρκία στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, με την οποία συναντήθηκε στη Γερμανία, ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει «νεο-οθωμανικές» φιλοδοξίες, αναφέρει η «Χουριέτ», παραθέτοντας και τη σχετική δήλωση του Νίκου Δένδια.

«Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μια νεο-οθωμανική ατζέντα στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται από την Ευρώπη. Από σήμερα, το μόνο πρόβλημα που έχουμε με την Τουρκία (η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι το μόνο πρόβλημα είναι ο καθορισμός των συνόρων θαλάσσιας δικαιοδοσίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο) δεν φαίνεται πιθανό να επιλυθεί». Δείτε το δημοσίευμα εδώ.

CNNTurk - Συνάντηση με «θετική ατζέντα» στην Αθήνα

«Η τρίτη συνάντηση διαλόγου, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο με στόχο την εξάλειψη της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και τη δημιουργία μιας «θετικής ατζέντας στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου», ξεκινά σήμερα στην Αθήνα», αναφέρεται. Δείτε το δημοσίευμα εδώ.

ειδήσεις τώραΝίκος Δένδιαςδιερευνητικές επαφέςΤουρκία