Πολιτική|15.03.2022 16:14

Πόλεμος στην Ουκρανία - Δένδιας: Σε εξέλιξη η προσπάθεια απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η προσπάθεια απεγκλωβισμού του Έλληνα πρέσβη στη Μαριούπολη όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών, ο πρέσβης βρίσκεται καθ οδόν προς τη Ζαπορίζια. «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την στιγμή αυτή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα πρόξενου από τη Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του οργανισμού του ΟΑΣΕ. Εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη προς την κατεύθυνση της Ζαπορίζια. Έχω την ελπίδα ότι θα επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Δένδιας ενημερώνοντας τους Έλληνες βουλευτές.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους Έλληνες διπλωμάτες, καθώς επίσης και του πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελένου για όλα όσα προσέφεραν, κατά τη διάρκεια της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία.  Από όταν ξεκίνησε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης, έχουν σκοτωθεί. 

«Ούτως ή άλλως θα ήθελα πέρα από τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν να πω ξεκάθαρα ότι η παρουσία του τις ημέρες αυτές στην Μαριούπολη στην προσπάθεια να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας όπως και η παρουσία του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου και του Δημήτρη Δόχτση του Γενικού Προξένου μας στη Μαριούπολη τιμούν την πατρίδα μας, τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου και τις ευχαριστίες όλων μας», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

πρέσβηςπόλεμοςΟυκρανίαΡωσίαΜαριούπολη