Πολιτική|18.03.2022 13:40

Οικονόμου: Δεν τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και ούτε θα μπορούσε

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τη δέσμευση να είναι η κυβέρνηση στο πλευρό της κοινωνίας λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών ανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια του briefing που για πρώτη φορά έγινε στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης με ευθύνη, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά, με στόχο να μετριάσει -και όχι να μηδενίσει- τις συνέπειες μίας εξωγενούς κρίσης», τόνισε χαρακτηριστικά εξηγώντας αφενός ότι προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι να μετριάσει τις επιπτώσεις της κρίσης και αφετέρου να μην εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει μια και οι οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι.

Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε πρόσφατα ο κ. Ακάρ, τόνισε ότι η παραβίαση της νομιμότητας και του εθνικού δικαίου δεν είναι κάτι που εξυπηρετεί κανέναν. «Η χώρα μας έχει τη διάθεση να βρούμε τρόπο να ανταποκριθούμε στις κοινές προκλήσεις, να αποφύγουμε εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, είμαστε εδώ να δούμε αν το κλίμα της συνάντησης θα επιβεβαιωθεί από τις εξελίξεις, πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών μέσα στα νέα δεδομένα να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες εντάσεις», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τέθηκε τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και ούτε θα μπορούσε». 

Σε ότι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία επανέλαβε ότι η Ελλάδα στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, τιμώντας την παράδοση της και παράλληλα υπογράμμισε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι σχετικά με τη μεταφορά ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων στην Ουκρανία. «Πάντως, συστήματα εξοπλιστικά που κρίνονται αναγκαία για την άμυνα της χώρας, δεν μπαίνουν στο τραπέζι και τα συστήματα αυτά που αναφέρατε, θεωρούνται χρήσιμα για την άμυνα της χώρας.

Ό,τι είναι χρήσιμο για τη χώρα, θα μείνει εδώ και δε θα πάει πουθενά αλλού», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Γιάννης Οικονόμουειδήσεις τώραΧουλούσι ΑκάρΑιγαίοΤουρκία