Πολιτική|18.03.2022 20:55

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ φλογερός υπερασπιστής του Βασίλη Δημάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τον Βασίλη Δημάκη εξαπολύει η ΝΔ. Το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε φλογερό υπερασπιστή του καταδικασμένου Δημάκη και προσθέτει ότι τον έχει πάρει υπό την προστασία του.

Η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στο σωφρονιστικό σύστημα τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο μετά την υπεράσπιση και του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του σπεύδει ξανά να αναδειχθεί, σε φλογερό υπερασπιστή του καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη,  ο οποίος αναζητείται από τις αρχές.  Το ίδιο έκανε όλα αυτά τα χρόνια που είχε πάρει υπό την προστασία του τον καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία.  Το κάνει με κραυγαλέο τρόπο και τώρα που ο κατάδικος, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, αναζητείται. Μιλώντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ  για «κόλαφο για την κυβέρνηση και το σωφρονιστικό σύστημα» δεν σπεύδει μόνο να δώσει με τον πιο προκλητικό τρόπο, άλλοθι στον κατάδικο,  αλλά ζητάει και τα ρέστα από την πολιτεία

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις αλλαγές για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτελεί τους σκοπούς της έννομης τάξης και την σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν από κάποιους μήνες είχε κάνει σημαία και οργάνωσε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα προς υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν.

Βασίλης ΔημάκηςΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΝΔειδήσεις τώρα