Πολιτική|19.03.2022 12:17

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγχαρητήριο μήνυμα Μητσοτάκη στον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη

Newsroom

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε σήμερα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία για 24η ημέρα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Αυτή την ώρα ο Μανώλης Ανδρουλάκης μετά τη Μολδαβία βρίσκεται στο Βουκουρέστι απ' όπου και θα αναχωρήσει αύριο με προορισμό την Αθήνα. 

Η επιχείρηση Νόστος #6

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκκένωση των μελών της ομογένειας που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι για πολλές ημέρες στο κτίριο του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη καθώς και του Έλληνα προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Νίκου Δένδια, η επιχείρηση #Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα ΟυκρανίαςΜολδαβίας

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, ξεκίνησε από την Τρίτη. Ο κύριος Ανδρουλάκης ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που είχε παραμείνει στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΜαριούποληπρόξενοςΡωσίαΟυκρανίαπόλεμοςειδήσεις τώρα