Πολιτική|23.03.2022 12:00

Live streaming η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Newsroom

Την επιβολή φορολογίας στις εταιρείες ενέργειας που έχουν υπερκέρδη από τις ανατιμήσεις όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα της ΡΑΕ προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του τόνισε πως οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί είναι εξαντλημένοι λόγω των πιέσεων και πρόσθεσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να ναρκοθετήσει την παγκόσμια ανάπτυξη. »Οι προκλήσεις προβάλλουν μεγαλύτερες και τα εμπόδια ψηλότερα. Η υπέρβαση αυτών των προκλήσεων είναι μονόδρομος. Η Ελλάδα από την αρχή συντάχθηκε με το διεθνές δίκαιο και το απαραβίαστο των συνόρων. Στο πλευρό της Ουκρανίας και των χιλιάδων ομογενών μας. Δεν διστάσαμε στις ρωσικές κάννες να προτάξουμε ανθρωπιστική βοήθεια και αμυντική», είπε ο πρωθυπουργός.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα ανοικοδομήσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα όσον «αφορά στην Τουρκία ότι η πόρτα μας μπορεί να είναι κλειστή σε κάθε πρόκληση αλλά ανοικτή στον διάλογο. Τόνισε ακόμα ότι είμαστε απέναντι στον αναθεωρητισμό».

«Στην Ουκρανία αντιμάχεται ο σύγχρονος πολιτισμός με τον ανατολίτικο δεσποτισμό του παρελθόντος». Πρέπει να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια βίαης αλλαγής συνόρων και η προσπάθεια κάθε ηγέτη που θέλει να γίνει αντιδημοκρατικά ηγεμόνας. Η Ελλάδα, οι Έλληνες είμαστε με την δημοκρατία», πρόσθεσε.

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΒουλήκαύσιμαεπιδότηση