Πολιτική|28.03.2022 13:48

ΚΚΕ: Δεν θα παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή - «Αντιδραστική η κυβέρνηση της Ουκρανίας»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την απόφαση να μην παραστεί στην ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι έλαβε το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση του Ουκρανού Προέδρου… αντιδραστική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από τον Περισσό, ο Ζελένσκι εκπροσωπεί μια αντιδραστική κυβέρνηση, που στηρίζεται από το στρατόπεδο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαΐκής Ένωσης και αυτή ευθύνεται όπως και η Ρωσία για το δράμα του ουκρανικού λαού.

«Αυτή η κυβέρνηση εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και ενσωμάτωση ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει κομμουνιστές. Έχει θέσει εκτός νόμου το κομμουνιστικό, Ουκρανίας» υπογραμμίζουν και προσθέτουν ότι είναι προφανής η στάση τους. Το ίδιο, δε, επισημαίνουν θα έκαναν εάν στη Βουλή ερχόταν ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Τζο Μπάιντεν.

Στις 7 Απριλίου η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή 

Την Πέμπτη 7 Απριλίου θα μιλήσει τελικώς στη Βουλή των Ελλήνων ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η παρέμβαση του προέδρου της Ουκρανίας στην οποία μαίνεται ο πόλεμος από τις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 - 15 λεπτά. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά και τα αγγλικά, θα απευθυνθεί πρόσκληση για να είναι παρόντες και οι 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ενώ η ομιλία Ζελένσκι αναμένεται να πραγματοποιηθεί περίπου στις 12 το μεσημέρι.

ΚΚΕΒουλήΒολοντιμίρ ΖελένσκιΟυκρανίαειδήσεις τώραπόλεμος