Πολιτική|29.03.2022 16:23

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο με την εμφάνιση του Ρώσου βουλευτή στη συνέλευση - Η αντίδραση Χαρακόπουλου για το μπλουζάκι με το «Ζ»

Newsroom

Στιγμές έντασης επικράτησαν την Τρίτη στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας που πραγματοποιήθηκε στην Teca Brera στο Μιλάνο, καθώς Ρώσος βουλευτής εμφανίστηκε φορώντας μπλουζάκι στο οποίο αποτυπωνόταν το γράμμα «Ζ», το οποίο και φέρουν ρωσικά τανκ και πολεμικά οχήματα που συμμετέχουν στην εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επέκρινε την αμφίεση του βουλευτή και ζήτησε άμεσα την απομάκρυνσή του από τη συνεδρίαση ή να αλλάξει ρούχο. Ο Ρώσος βουλευτής εν τέλει αποχώρησε με τον κ. Χαρακόπουλο να τονίζει πως καθήκον όλων είναι η προάσπιση του κύρους του διεθνούς θεσμού των ορθοδόξων, ειδικά τώρα που βρίσκονται σε πόλεμο δύο ιδρυτικά μέλη της ΔΣΟ, Ρωσία και Ουκρανία, «δύο ομόδοξοι λαοί».

«Οφείλω όμως να πω ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται εμβλήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία στην συνεδρίαση μας από συνάδελφο που φοράει το μπλουζάκι με το "Ζ" της εισβολής του ρωσικού στρατού» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χαρακόπουλος.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «θα παρακαλούσα είτε να αποχωρήσει ο συνάδελφος είτε να αλλάξει ενδυμασία» και στο τέλος τόνισε πως «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι». Δείτε το σχετικό βίντεο:

βουλευτήςΟυκρανίαΡωσίαειδήσεις τώραπόλεμος