Πολιτική|29.03.2022 23:24

Ηλιόπουλος για Μητσοτάκη: Όσο καταρρέει, τόσο θα απογυμνώνονται τα επιχειρήματα και η στρατηγική του

Newsroom

Την παρουσία του πρωθυπουργού στο forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, «Ο κόσμος που αλλάζει», και συγκεκριμένα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία, σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Η ανακοίνωση του Νάσου Ηλιόπουλου

Από το «αυτοδυναμία ή χάος» ο κ. Μητσοτάκης πέρασε στο «δεν είναι στόχος επί τούτου η αυτοδυναμία» και «ο λαός θα επιλέξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα ή δύο κόμματα». Όσο καταρρέει, τόσο θα απογυμνώνονται και τα επιχειρήματα και η στρατηγική του.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εκλογικό νόμο

Νωρίτερα την Τρίτη, 29 Μαρτίου, μιλώντας στο συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για τον εκλογικό νόμο: «Αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο γιατί πιστεύουμε ότι η απλή αναλογική οδηγεί σε ακυβερνησία και εκτιμώ ότι αυτό θα αποδειχθεί μέσα από την κάλπη. Έχουμε εκλογικό νόμο με ενισχυμένη αναλογική, με μπόνους και ξεκάθαρο πήχη αυτοδυναμίας. Αυτό τον στόχο θα διεκδικήσουμε. Μακάρι να μην έπρεπε να περάσουμε αυτή την περιπέτεια. Και σίγουρα αυτό δημιουργεί μια μικρή αστάθεια 2-2,5 μηνών. Γι' αυτό είναι υπεύθυνη η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία άλλαξε τον εκλογικό νόμο».

Για να συνεχίσει: «Στόχος είναι η σταθερότητα. Όχι, επί τούτου η αυτοδυναμία. Στόχος να παίρνουμε αποφάσεις γρήγορα και να αντιμετωπίζουμε κρίσεις, διότι οι κρίσεις θα είναι μια πραγματικότητα που θα είναι μαζί μας. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, όχι με δική μας υπαιτιότητα, είναι προϊόν μιας μεγάλης πόλωσης και διχαστικών γραμμών που έχουν χαραχτεί με έναν λόγο τοξικό, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την εποχή που διεκδικούσε να έρθει να κυβερνήσει τον τόπο, το 2014, το 2015. Ο λαός θα υποδείξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα ή περισσότερα κόμματα. Η χώρα θα κυβερνηθεί είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο. Αυτό δεν είναι δική μας απόφαση».

αυτοδυναμίαΝάσος Ηλιόπουλοςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Μητσοτάκηςεκλογικός νόμος