Πολιτική|30.03.2022 19:19

Κορονοϊός – Πλεύρης: Στο τραπέζι να διαγραφούν τα πρόστιμα στους άνω των 60 που εμβολιάζονται

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την απάλειψη των προστίμων σε όσους 60ρηδες σπεύσουν να εμβολιαστούν προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Θάνος Πλεύρης. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μηνιαίο πρόστιμο της τάξης των 100 ευρώ.

Ο υπουργός υγείας επιβεβαίωσε, πάντως, ότι στις 15 του Απρίλη παύει η ισχύς του μέτρου της υποχρεωτικότητας, προαναγγέλοντας  πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί ως κίνητρο στους ανεμβολίαστους που θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό να διαγραφούν τα ήδη βεβαιωμένα πρόστιμα.

 Η υποχρεωτικότητα έσωσε ζωές 

«Για τους άνω των 60 δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο Υγείας να αναστείλει το πρόστιμο και θα ανασταλεί και επανεξεταστεί και, συνολικά, ό, τι μέτρο αποκλιμάκωσης υπάρχει θα είναι σε συζήτηση με την επιτροπή. Θα υπάρξει και υπουργική απόφαση γιατί λέμε ότι κάθε μέτρο πρέπει να έχει λογική», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Κατά τον ίδιο πάντως η υποχρεωτικότητα έσωσε ζωές γιατί το σύστημα υγείας είχε αντοχές που φτάσαμε στα όρια και ξεπεράσαμε! «Και στους άνω των 60 καθώς εκτιμάται ότι στο κομμάτι  των κλινών ΜΕΘ έχει υπάρξει αποκλιμάκωση, εκτιμώνται οι ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας και ότι πηγαίνοντας στο καλοκαίρι θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Ναι, από 15 Απριλίου δεν θα πληρώνονται  (σ.σ. τα πρόστιμα) και δεν σας κρύβω ότι μπορεί να υπάρξει κίνητρο σε αυτούς που θα πάνε να το κάνουν να μη πληρώσουν τα πρόστιμα», επισήμανε.

Κορονοϊόςυπουργείο Υγείαςανεμβολίαστοιμέτρα κορονοϊόςΘάνος Πλεύρηςδιαγραφήπρόστιμαειδήσεις τώρα