Πολιτική|30.03.2022 21:22

Ανδρουλάκης: Μετεκλογικές συνεργασίες μόνο με σοσιαλδημοκρατικά κόμματα - Τι απαντά η κυβέρνηση

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μια ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου άναψε την κουβέντα για τις μετεκλογικές συνεργασίες, με δεδομένο ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική. «Ο λαός θα υποδείξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα ή περισσότερα κόμματα», ανοίγοντας για πρώτη φορά την κουβέντα περί συνεργασιών, με τον Νίκο Ανδρουλάκη σήμερα να σηκώνει το γάντι.

Όποιος πραγματικά πιστεύει στις συνεργασίες θα το αποδείξει από την 1η Κυριακή

Όπως είπε στόχος του είναι η δημιουργία μιας κυβέρνησης με σοσιαλδημοκρατικό κόρμο, κάτι που στη ΝΔ «διάβασαν» ως βήμα προσέγγισης προς τον Αλέξη Τσίπρα. «Το βράδυ των πρώτων εκλογών φιλοδοξώ το κόμμα μας να είναι στην όχθη των νικητών και να καθορίσει βάσει των συσχετισμών που θα επιλέξει ο λαός, το σχέδιο μας. Στην όχθη των ηττημένων τότε θα είναι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος πραγματικά πιστεύει στις προγραμματικές συνεργασίες, θα το αποδείξει από την 1η Κυριακή. Όλα τα υπόλοιπα είναι στυγνοί τακτικισμοί», προσέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οικονόμου: Η αυτοδυναμία το μέσον για σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απάντησε στα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης χρεώνοντάς του ότι λοξοκοιτά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι η ΝΔ δεν ανήκει στη σοσιαλδημοκρατία. «Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε σήμερα ξεκάθαρα τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται τη σοσιαλδημοκρατία. Η ΝΔ είναι γνωστό ότι δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα. Είναι προφανές λοιπόν, ότι η δική του εκδοχή της αξιόπιστης απάντησης στις κρίσεις που ζούμε περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα. Αν και απέχουμε περισσότερο από ένα χρόνο από τις εκλογές, το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο. Φυσικά, οι πολίτες θα αποφασίσουν στο τέλος της τετραετίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Οικονόμου.

Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να χαρακτηρίσει απολύτως θεσμικό το σχόλιο του πρωθυπουργό και συμπλήρωσε: « Η ισχυρή πεποίθηση του Πρωθυπουργού είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση, ιδίως μέσα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών και επάλληλων διεθνών κρίσεων. Και η αυτοδυναμία είναι το μέσον για αυτό τον σκοπό».

ΚΙΝΑΛΚίνημα ΑλλαγήςΓιάννης ΟικονόμουΣΥΡΙΖΑαυτοδυναμίαειδήσεις τώρα