Πολιτική|01.04.2022 21:49

Τσίπρας: Με την κοινωνία, για τη μεγάλη ανατροπή και τη μεγάλη νίκη στις εκλογές

Newsroom

Στη διαδικασία εκλογής συνέδρων ενόψει του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ψηφίζοντας στην ΟΜ Αμπελοκήπων.

«Χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε όλη την Ελλάδα αυτές τις μέρες ψηφίζουν για να εκλέξουν τους συνέδρους τους για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που φιλοδοξούμε να είναι ένα συνέδριο τομής, ένα συνέδριο το οποίο θα θέσει τις βάσεις ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή», δήλωσε μετά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικό, ανανεωμένο, ελκυστικό, ισχυρό, ικανό να εμπνεύσει την κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, για τη μεγάλη ανατροπή, την μεγάλη νίκη στις ερχόμενες εκλογές, προκειμένου να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, σε μια περίοδο που δυστυχώς εκ νέου χειμάζεται. Είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία που πιστεύουμε ότι θα δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις», υπογράμμισε στο τέλος.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου είχε συνάντηση με τον πρύτανη και καθηγητή Βιοτεχνολογίας Τροφίμων και Ανάπτυξης, κ. Σπύρο Κίντζιο και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, με αφορμή την «έκρηξη» της ακρίβειας αλλά και τον κίνδυνο ελλείψεων σε προϊόντα, ακόμα και βασικά είδη διατροφής, στην ελληνική αγορά.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να ενημερωθώ από τον πρύτανη και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα. Κινδύνους επισιτιστικής ασφάλειας, επάρκειας τροφίμων και την ανάγκη να υπάρξει έγκαιρος σχεδιασμός για την αγροτική παραγωγή.

Κυρίως όμως, θέλω να εκφράσω την αγωνία μου σε σχέση με την πορεία της οικονομίας και τις τρομακτικές αυξήσεις στα τρόφιμα και προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Σήμερα ανακοινώθηκε από τη Eurostat πληθωρισμός 8% για τον Μάρτιο, όταν η ΕΕ έχει μέσο όρο 7,5%.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι τρομακτικές αυξήσεις τόσο στην ενέργεια όσο και στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης είναι αυξήσεις που δεν μπορεί να τις αντέξει το μέσο ελληνικό νοικοκυριό. Είναι αναγκαίο να υπάρξει τώρα στήριξη των νοικοκυριών με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και προϊόντα μαζικής κατανάλωσης.

Και ταυτόχρονα, να υπάρξει στήριξη του αγρότη και της αγροτικής παραγωγής. Αν δεν παρθούν μέτρα τώρα, θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι.

Για αυτό λοιπόν, είναι αναγκαίο και οι μειώσεις στους φόρους και ενίσχυση των νοικοκυριών, όσο όμως και ο συνολικός σχεδιασμός για τη στήριξη της παραγωγής και του αγρότη. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση, με επάρκεια τροφίμων και κυρίως με προσιτά τρόφιμα για τον καταναλωτή, για τη μεγάλη μάζα της ελληνικής κοινωνίας που σήμερα βρίσκεται μπροστά σε ένα δραματικό οικονομικό αδιέξοδο».

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαεκλογέςΣΥΡΙΖΑ