Πολιτική|12.04.2022 21:59

Πάτρα: «Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία» σημειώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος - Αναμένονται πάνω από 60 καταθέσεις

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα. Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για ύπαρξη «σοβαρών στοιχείων» στην υπόθεση.

Αρχικά, ο υπουργός δήλωσε πως «Η υπόθεση είναι συγκλονιστική. Δεν το βάζει ανθρώπινο μυαλό αυτό το οποίο έχει συμβεί εδώ. Είναι μια ευκαιρία μέσα από αυτή την τραγωδία, να αναδειχτούν δύο μηνύματα τα οποία ενδιαφέρουν σίγουρα όλους τους πολίτες: Έχουμε μία αστυνομία πολύ υψηλού επιπέδου, υπάρχουν τεχνικές σε πολύ υψηλό επίπεδο, βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται, υπάρχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών με 400 εξειδικευμένα στελέχη (...) οι οποίοι έχουν κάνει σπουδαία δουλειά. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι και σε αυτό το έγκλημα, όπως και σε σειρά άλλων το τελευταίο διάστημα τους τελευταίους μήνες, θα μάθουμε όλη την αλήθεια και όποιος ή όποιοι είναι ένοχοι για οποιαδήποτε δολοφονική πράξη θα συρθούν στη δικαιοσύνη και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει (...)».

Έπειτα, μιλώντας στον Alpha, είπε πως «υπάρχουν σοβαρά στοιχεία» για την υπόθεση, συμπληρώνοντας ότι οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να πάρουν «πάνω από 60 καταθέσεις από τους γιατρούς που έδωσαν τη μάχη για τη ζωή αυτών των παιδιών και από πρόσωπα που εμπλέκονται. Θα υπάρξει μία συνδυαστική ανάλυση, θα υπάρξει αξιοποίηση των ιατροδικαστικών ερευνών».

«Η έρευνα είναι πολυσύνθετη, είναι εξονυχιστική και δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλλει ότι θα είναι απολύτως αποτελεσματική. Όποιος ή οποίοι εμπλέκονται θεωρώ ότι δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν στοιχειώδη συνείδηση για ό,τι έχει συμβεί» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι στις δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε και πως μέσα από αυτή την τραγική υπόθεση «Ας κρατήσουμε κάτι που είμαι βέβαιος ότι θα μείνει, οι πολίτες να εμπιστεύονται την αστυνομία, να εμπιστεύονται τις κρατικές Αρχές και όλοι να γνωρίζουν κάτι: κάνεις δεν γλυτώνει από τον νόμο. Είμαστε αποφασισμένοι γι' αυτό το μήνυμα το κάνουμε πράξη σε όλα τα μέτωπα, όπως και σ’ αυτήν τη δύσκολη και τραγική υπόθεση».

παιδιάθάνατοιΠάτραΤάκης ΘεοδωρικάκοςΡούλα ΠισπιρίγκουΜάνος Δασκαλάκηςειδήσεις τώρα