Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώνεται σήμερα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
NewsroomΟλοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα οι τετραήμερες εργασίες του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με την ομιλία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα , περίπου στις 13.00 και τις ψηφοφορίες για το κείμενο των θέσεων, του καταστατικού και της πολιτική απόφασης.
Με την έναρξη της σημερινής ημέρας, στις 10:00, θα διεξαχθεί θεματικό τραπέζι για θέματα παιδείας ενώ θα στηθούν δύο κάλπες μία για την εκλογή Επιτροπής Δεοντολογίας και άλλη μία για την ανάδειξη εξελεγκτικής Επιτροπής.
Παράλληλα, σήμερα το «σώμα του συνεδρίου» θα κληθεί να εγκρίνει και τις υποψηφιότητες για τον πρόεδρο και για την Κεντρική Επιτροπή.
Υπερψηφίστηκε η πρόταση για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση
Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή της συλλογικής ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος κι όχι από το Συνέδριο όπως ίσχυε μέχρι τώρα με βάση το Καταστατικό.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα υπέρ της πρότασης του Προέδρου ψήφισε το 73,5%, ενώ την αντιπρόταση των 14 στελεχών της “Ομπρέλας” ψήφισε το 25,83%.
Το ποσοστό δείχνει και το εύρος της αποδοχής της ρηξικέλευθης πρότασης Τσίπρα με την οποία αναβαθμίζεται ο ρόλος του απλού μέλους καθώς έχει το δικαίωμα να ψηφίζει για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή καθώς 3 στους 4 σύνεδρους που ψήφισαν την επικρότησε.
Η συμμετοχή στις κάλπες κινήθηκε γύρω στο 80%.
- Ένα άρρωστο παιδί από το νοσοκομείο, στο κρατητήριο: Σοβαρές καταγγελίες για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση
- Από τα «θα», όντως στην πράξη: Ο Μπέρναμ καταργεί το ΦΠΑ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος
- Eπίθεση σε τρανς γυναίκα στη Ρόδο: Της έσπασαν τα δόντια
- Υπουργείο Πολιτισμού: Αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο και καταγγελίες για «ιδιωτικοποίηση» της πολιτιστικής κληρονομιάς